Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal ide u polufinale, ali je Siner bio zvezda večeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.10.20. | 01:26

Mladi Italijan igrao sjajan tenis

Čudo se nije dogodilo, igraće Rafael Nadal i ove godine u polufinalu Rolan Garos. Ali, odigrao je i ove večeri meč posle kojeg će se više pričati o njegovom protivniku.

Mladi Janik Siner, kojem se predviđa sjajna karijera, samo je na čisto neiskustvo izgubio ovaj meč, jer je dva seta bio ravnopravan, ako ne i bolji igrač od Nadala. Ali, na koncu ostaje rezultat 7:6, 6:4, 6:1, koji vodi Španca u polufinale, u kojem će igrati protiv Dijega Švarcmana.

Izabrane vesti

Izmenjao se veliki broj „mladih lavova“ poslednjih godina u svetskom tenisu, za buduće „brojeve jedan“ proglašavani su i neki koji malo šta šampionskog imaju u sebi. Ali, Janik Siner definitivno ima tu crtu da za koju godinu sedne na teniski tron.

Bez ikakvog kompleksa, straha, izašao je na megdan legendi Rolan Garosa i dva seta ga držao u šahu. Morao je Nadal da vadi brojne trikove iz rukava kada se nalazio u teškim situacijama. Ipak je Bik s Majorke jedan od najvećih svih vremena, a Sineru je ovo tek prvi Rolan Garos u karijeri.

U prvom setu Italijan je napravio brejk, poveo 6:5 i servirao za osvajanje tog dela meča. Ruka se stegla, a takvu šansu Nadal nije propustio da uzvrati brejkom i odvede duel u taj-brejk, u kojem je bio bolji sa 7:4.

Ponovo je Siner prvi došao do brejka i u drugom setu, imao prednost od 3:1 u rukama i ponovo dopustio Rafi da mu odmah uzvrati istom merom. Na 4:4 Španac je napravio novi brejk i potom ga pretvorio u vođstvo od 2:0 u setovima.

Tu je meč rešen. Siner je ostao bez volje i vere u sebe, Nadal je rutinski dobio treći set i prokrčio sebi put među četiri najbolja igrača na turniru.


tagovi

Rafael NadalJanik SinerRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara