Hamad Međedović (©Reuters)
Hamad Međedović (©Reuters)

Međedović i dalje čeka na prvu grend slem pobedu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 21:22

Mladi srpski teniser ispao u prvom kolu Rolan Garosa

Pre mesec dana u Madridu Hamad Međedović je upisao prvu masters pobedu u karijeri (potom u Rimu zabeležio još dve), ali će na premijerni trijumf na grend slemu još morati da sačeka.

Mladi srpski teniser ispao je u prvom kolu Rolan Garosa od Italijana Flavija Kobolija posle tri sata borbe - 1:3, po setovima 2:6, 3:6, 7:6, 3:6.

Međedović je u Pariz stigao sa ogromnom dozom samopouzdanja posle odličnih partija u Rimu (ispao od Danila Medvededa u somini finala posle tročasovne borbe), a na krilima tog samopouzdanja protutnjao je i kroz kvalifikacije za drugi grend slem u sezoni. Međutim, u glavnom žrebu nije izdržao mnogo, 53. teniser sveta rođen u Firenci ispostavio se kao nepremostiva prepreka za 20-godišnjeg Srbina.

Koboli je uvodna dva seta dobio ekspresno, posle svega 70 minuta igre. Toliko je trajao i naredni, treći set, u kojem je Međedović prikazao zavidan nivo tenisa, nalik onom iz kvalifikacija, i preko taj-brejka prepolovio prednost rivala.

Međutim, umesto da u narednom krene po preokret, 135. reket planete je naprasno stao. Koboli je vezao dva brejka i za tili čas došao do prve meč lopte, mada Međedović nije želeo da se olako preda. Pobegao je sa litice, potom napravio brejk i smanjio na 5:3, ali je već u narednom gemu Italijan završio ono što nekoliko minuta ranije nije uspeo, plasiravši se u drugu rundu.

Tamo ga čeka Holger Rune, koji je na startu turnira rutinski odradio posao protiv Danijela Evansa - 3:0 (6:4, 6:4, 6:4). Po jedan brejk bio je dovoljan danskom teniseru u uvodna dva seta kako bi došao do ogromne prednosti i stigao nadomak naredne runde. Tek u trećem Britanac je pokazao zube, uspeo i prvi da dođe do brejka, ali se nada da će uneti neizvesnost brzo ugasila, jer 13. teniser sveta je uzvratio sa dva vezana brejka, preokrenuo rezultat i za nešto više od dva i po sata završio posao.


tagovi

Hamad MeđedovićRolan GarosRolan Garos 2024

Ostale vesti


Najviše komentara