Danil Medvedev (©AFP)
Danil Medvedev (©AFP)

Medvedev i Rud lagano do osmine finala Majamija

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 05:13

Rus bolji od Kamerona Norija – 7:5 i 6:1, dok je Norvežanin slavio protiv Davidovič Fokine sa 6:3 i 6:4 na drugom mastersu sezone na Floridi

Favoriti po planu u Majamiju. Plasman u osminu finala drugog mastersa sezone na Floridi obezbedio je prvo Janik Siner, a njegovim stopama krenuli su i jedni od favorita za trofej Danil Medvedev i Kasper Rud.

Ruski teniser je posle 82 minuta dobio Birtanca Kamerona Norija sa 7:5 i 6:1. Čak pet brejkova je bilo u prvom setu. Medvedev je sjajno počeo, dva puta oduzeo servis rivalu, poveo sa 3:0, ali je onda naglo pao, pa je Nori uspeo da uvede set u neizvesnu borbu. Ipak, treći izgubljeni gem na svoj servis je bio koban po Britanca.

Izabrane vesti

Medvedev je slomio tada otpor 31. tenisera sveta, lagano je dobio i drugi set, za osminu finala turnira iz Serije 1.000 gde četvrtog reketa sveta čeka bolji iz duela Nemca Kopfera i Francuza Embera.

23.55: (1,07) Alkaras - Monfis (6,80)

Kasper Rud je izborio meč osmine finala sa Čileancem Nikolasom Harijem posle pobede nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom posle dva seta – 6:3, 6:4. Osmom teniseru sveta je bilo potrebno sat i 33 minuta da dobije rivala. Po jedan brejk u oba seta je bilo dovoljno Skandinavcu. Snažni servisi bili su adut Ruda.

Njegov rival u osmini final Čilanac Hari bio je bolji posle tri seta od Brazilca Sejbota Vilda.

Podsetimo, prvi teniser sveta Novak Đoković odustao je od mastersa u Majamiju, a srpskog asa mogli bismo da ga vidimo na terenu narednog meseca kada kreće sezona na šljaci, a prvi masters na toj podlozi se igra u Monte Karlu.


tagovi

ATP MajamiATP masters MajamiDanil MedvedevKasper Rud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara