Miomir Kecmanović (©AFP)
Miomir Kecmanović (©AFP)

Kecmanović prošao prvu prepreku, siguran i Siner

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.24. | 21:55

Srpski teniser u četiri seta dobio Sumita Nagala iz Indije - 6:2, 3:6, 6:3, 6:4

Nije bio posebno uspešan prvi dan na Vimbldonu za srpske tenisere, ali ga je na kraju popravio Miomir Kecmanović. Neuspešni su bili Dušan Lajović i Olga Danilović, ali je zato Miša u prvom kolu trećeg grend slema u sezoni u četiri seta savladao Indijca Sumita Nagala i tako se plasirao u narednu rundu gde ga čeka 27. teniser sveta Talon Grikspor. U setovima je bilo 6:2, 3:6, 6:3, 6:4 za dva sata i 40 minuta igre.

Odlično je Beograđanin počeo meč, za nešto više od pola sata igre uspeo da uzme prvi set uz tri osvojena brejka, da bi u narednom periodu igre nakratko zatrokirao i dozvolio rivalu da se vrati u meč.

Izabrane vesti

Ipak, skupio je 53. reket sveta dovoljno snage da ne dozvoli potpuni pad, pa je tako u četvrtom gemu trećeg seta oduzeo servis protivniku i do kraja sigurno držao svoj servis.

Naredni period igre je obilovao brejkovima, bilo ih je ukupno pet, ali jedan više je uzeo Srbin napravivši ključni u osmom gemu i do kraja uspeo da privede duel srećnom završetku.

Takođe, u četiri seta je prvu prepreku preskočio i trenutno najbolji teniser sveta Janik Siner koji je bio bolji od Janika Hanfmana iz Nemačke - 6:3, 6:4, 3:6, 6:3.

On će u drugom kolu ići na nekadašnjeg finalisti turnira i svog sunarodnika, Matea Beretinija koji je savladao Mađara Martona Fučoviša (7:6, 6:2, 3:6, 6:1).


tagovi

Miomir KecmanovićJanik Sineratp Vimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara