Kecmanović broji poraze

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.10.19. | 14:46

Ovaj u prvom kolu mastersa u Šangaju našem mladom asu je treći zaredom

Treći zaredom, a peti poraz na poslednjih osam mečeva na ATP turu pokazao je definitivno da Miomir Kecmanović u završnicu sezone ulazi prilično "prazan". Danas je naš najtalentovaniji teniser zaustavljen na samom startu mastersa u Šangaju (tvrda podloga u hali, nagradni fond 7,47 miliona dolara) od strane rivala koji je stariji od njega čak 11 godina, Mihajla Kukuškina. Iskusni Kazahstanac, a zapravo Rus iz Volgograda je slavio sa 2:0, po setovima 7:6 (4) i 6:4.

Ponovo je Miša ispustio prvi set nakon taj-brejka, što mu se desilo treći put na poslednjih pet odmeravanja. I taj detalj kao da govori da je 20-godišnjem momku preko potreban odmor.  Ali, ne još pošto mora da juri bodove ne bi li obezbedio učešće na završnom turniru sezone za sedam najboljih (+jedan Italijan zbog domaćinstva) tenisera do 21 godine koji se igra u Milanu. On je praktično to i obezbedio, pošto je trenutno sedmi na listi, a zna se da prvoplasirani Stefanos Cicipas neće učestvovati pošto se bori za završni masters u Londonu.

Izabrane vesti

Kukuškin, inače 57. reket sveta će u drugom kolu kineskog mastersa imati veoma težak zadatak pošto se ukršta sa parom koji čine Belgijanac David Gofan i Francuz Rišar Gaske.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara