Janko je rekao svoje: Ovo je način na koji bih odabrao da završim karijeru

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.19. | 10:11

Jedan od naših najvećih sportista sinoć je nakon poslednjeg meča na ATP-u podelio nekoliko emotivnih misli koje čine zapravo savršen rezime profesionalnog dela života na koji MORA biti ponosan

Janko Tipsarević je sinoć odigrao poslednji meč u ATP karijeri pre nego što se i definitivno krajem novembra oprosti od aktivnog igranja tenisa i to na Dejvis kupu.

Sinoć je Jankela uradio ono što je i obećao koji dan ranije - otišao je sa stilom. Izgubio je u četvrtfinalu Stokholma od Japanca Juićija Sugite nakon tri paklena seta usput spasivši čak devet meč-lopti. Ostavio je sve na terenu i po ko zna koji put zadivio publiku, ali i protivnika. I jedni i drugi su mu zato odali počast. Vidno je naš as bio dirnut podrškom sa tribina i dugotrajnim stojećim ovacijama u Stokholmu, ali ostao je "tvrda srca" iako je u nekoliko navrata morao da guta knedle.

Izabrane vesti

"Cela ova sedmica je bila neočekivana, pošto isprva nisam bio u glavnom žrebu, a onda sam u poslednjem trenutku ušao. Igrao sam fantastičan tenis protiv zaista kvalitetnih protivnika.. I ako možda zvuči iznenađujuće, ovo je sigurno jedan od načina na koji bih odabrao da se oprostim od ATP karijere - tako što sam ostavio sve na terenu i na kraju... nisam pobedio."

Domaćini i ATP tur su se baš potrudili da mu jučerašnji dan učine posebnim, te su čak i pripremili poseban "tribjut" video sa njegovim najsvetlijim trenucima u karijeri i tipičnim izjavama beogradskog mangupa koji je tenisu dao sve.

"Vidim da ste pokušali da me rasplačete, na granici sam da pustim suze. Osećam se srećno, ponosno tužno, miks emocija vri u meni. Za vas koji ne znate, ovo jeste moj poslednji ATP turnir, ali ću igrati u Madridu na Dejvis kupu. Pa, ko zna možda ći imati priliku za revanš Juićiju pošto smo u istoj grupi. ATP je veliki deo mog života, ali i moje budućnosti pošto vidim sebe u ovom divnom sportu kao trener... Iako sam sada neverovatno tužan, uzbuđen sam da uđem u narednu fazu života."

Video koji su prikazali na centralom terenu u prestonici Švedske probudio mu je najlepšu emociju iz profesioalnog života, a to je osvajanje Dejvis kupa sa Srbijom sada već davne 2010. u Beogradu.
"Najbolje sećanje iz moje profesionalne karijere je pobeda Viktora Troickog nad Mikelom Lodrom čime smo osvojili Dejvis kup. Znam da ovo zvuči blesavo, ali nije to zato što sam veći patroita od ostalih Srba, mojih saigrača već sebe smatram timskim igračem. I to je definitivno trenutak koji ću pamtiti. Zato mi je baš drago što ću karijeru završiti u tom takmičenju i sa mojim timom."

Za kraj Jankela je od diretkora turnira, koji je održao kratak, ali lep oproštajni govor dobio fotografiju koju su za našeg asa potpisale tri najveće legende švedskog tenisa, Bjorn Borg, Mats Vilander i Stefan Edberg.
"Ovaj poklon ide u moju dnevnu sobu, budite sigurni u to! Znam da je kasno, hvala vam, što se ostali. Zapamtiću ovaj turnir ceo život". rekao je na kraju Tipsarević uspevši ipak da suzdrži suze.

ATP STOKHOLM, POLUFINALE:

Subota

15.05: (1,65) Karenjo-Busta - Krajinović (2,11)
16.30: (1,15) Šapovalov - Sugita (4,70)

(Foto: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara