Tipsarević spasavao devet meč lopti, izgubio meč i završio karijeru

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.10.19. | 23:38

Da nije bilo povreda, ostvario bi mnogo više

Kraj jedne sjajne karijere, koja je mogla da bude i mnogo blistavija da nije bilo hoda po paklu zbog povreda. U veličanstvenom stilu se Janko Tipsarević oprostio od tenisa. Spasao je devet meč lopti na poslednjem ATP turniru u karijeru, u Stokholmu, ali je na kraju morao da pruži ruku boljem, Juićiju Sugiti.

Posle tri sata i 12 minuta igre Japanac je slomio Jankov otpor i slavio sa 6:2, 4:6, 7:6. U tom trećem setu nije bilo brejkova, svaki igrač je čuvao svoj servis, da bi se došlo do taj-brejka. Sa 7:4 u tom završnom činu Sugita je došao do trijumfa, iskoristivši tek devetu meču loptu, jer je nekoliko propustio u 10. i 12. gemu meča.

Izabrane vesti

Janko Tipsarević je odigrao svoj poslednji ATP turnir, u 35. godini. U karijeri je osvojio četiri titule, kao i Dejvis kup sa reprezentacijom Srbije, a najveći rejting mu je bilo osmo mesto u aprilu 2012. godine.

Što se tiče grend slemova, najdalje je stigao na US Openu, gde je u dva navrata bio četvrtfinalista. Sigurno je Tipsarević mogao mnogo više da napravi u karijeri, da ga serija povreda u poslednjih četiri-pet godina nisu na duži period odvajale od terena.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara