Novak Đoković i Janik Siner (©Reuters)
Novak Đoković i Janik Siner (©Reuters)

Iskreni Siner: Ne mogu da se poredim sa Đokovićem

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 19:44

“Veoma ga poštujem, kao i Karlosa Alkarasa, koji je osvojio više titula od mene”, kaže Italijan

Sinoć je Novak Đoković peti put proglašen za najboljeg sportistu sveta, prvi put posle 2019. godine dobio je ‘Laureus’ nagradu i izjednačio se sa Rodžerom Federerom. Odavno je priča o najvećem svih vremena u teniskom svetu bespredmetna, sve je manje onih koji bi oko toga da se spore, jer argumenti su im ponestali.

Praktično je ta tema zatvorena, ali je u međuvremenu otvoren nova: ko je najbolji teniser u ovom trenutku, po trenutno prikazanom? Novak Đoković je sve podredio Olimpijskim igrama u Parizu, nije silovito krenuo u novu sezonu. Polako podiže radnu temperaturu i trebalo bi da bude optimalna do kraja jula kada će početi najveći planetarni događaj. Ipak, iako trenutno nije na najvišem nivou, konkurenti znaju da će ovo stanje brzo proći, a onda im se crno piše.

Izabrane vesti

Propitivan je Janik Siner pred početak mastersa u Madridu, postavljana su mu raznorazna pitanja, a jedno je glasilo: da li smatra sebe za najboljeg tenisera na svetu? Odgovro odmeren i pun poštovanja prema srpskom asu.

“Teško je odgovoriti na to pitanje. Uvek gledamo aktuelni trenutak. Mislim da ne mogu da se poredim sa Đokovićem i svim što je uradio. Imam veliko poštovanje prema njemu, kao što imam i prema Karlosu, koji je osvojio više titula od mene. Trudim se da igram svoj tenis, da dam sve od sebe i vidim šta mogu da postignem”, rekao je Janik Siner.

Prisetio se italijanski teniser i dana kada je prvi put video Rafaela Nadala. Bilo je to na terenima kompleksa Foro Italiko.

“Kada sam imao 14 ili 15 godina, prvi put sam otišao u Rim i video ga kako trenira. Prvi put sam ga video uživo, bilo je neverovatno. Mogao sam da vidim taj intenzitet. Isti je i danas. Strast ga održava, sjajno je što ga i danas mogu videti”, podvukao je Janik Siner.



tagovi

ATPmasters madridJanik SinerNovak ĐokovićRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara