Komentari na vest

Iga bez briga: Novi grend slem trofeja za Poljakinju

O

OptaAce

pre 4 meseca

-Sa 23 god i 8 dana, 1ga Švjontek je najmlađa teniserka u Open eri (od 1968.) koja je osvojila 4. titulu u singlu na RG. Rekord je ranije držala Ž. Enen (25 god i 8 dana). -1ga je 2. teniserka u Open eri koja je pobedila u prvih 5+ GS finala u singlu posle M. Seleš (6, od RG 1990 do RG 1992). -1ga (4) je teniserka sa najviše GS titula na 1 GS u prvih 6 nastupa u glavnom žrebu. Ona se izjednačila sa M. Seleš (4/4, 1991-1996) i M. Kort na AO i K. Evert na RG. -Po 4. put od 1975. (kada je objavljena WTA rang lista), 1. teniserka sveta je sačuvala meč lopte protivnice na putu do GS titule u singlu (1ga 1 meč lopta na RG 2024, S. Vilijams 2 na AO 2003, Dž. Kaprijati 4 na AO 2002, M. Navratilova 3 na USO 1986). -1ga (11 na RG 2024) je teniserka sa najmanje izgubljenih gemova od 1/8 f pa nadalje, do GS titule u singlu u Open eri (11, kao i M. Navratilova na USO 1983 i K. Evert na USO 1976). -1ga je teniserka u Open eri sa najviše GS titula bez poraza u finalima (5W-0L, 100%). -Od 2009. (kada je uveden format WTA-1000), 1ga je 2. teniserka koja je osvojila turnire na Italijan openu, Madridu i RG u 1 kalendarskoj godini nakon S. Vilijams 2013. -Pozdrav.
B

Brundo

pre 4 meseca

Nije Soderling uopste bio anonimus.Pobedjivao je i on Nadala i Federera i Vavrinku.Prerano je zavrsio karijeru zbog povreda.U zenskom tenisu nema favorita.Iznenadjenja su uvek moguca.Da me neko sad pita ko je glavni favorit od teniserki na Vimbldonu ne bih znao sta da kazem.
D

Danilo911

pre 4 meseca

Svjontek je trenutno najkonstantnija teniserka, ako mene pitas ona je favorit na svakom GS.
G

Greskaaa

pre 4 meseca

Decko slabo to pratis iga nije favorit ni na jednom slemu sem rg.. Pa njoj je ovo prvi slem posle godinu dana, na AO nije dosla ni do druge nedelje na us open se raspala na vimbldonu isto ni druga nedelja... Na sljaci kida na betonu uzima neke masterse ali na slemovima kiksira a za travu i sama kaze da ne zna da je igra.
N

NN3

pre 4 meseca

Nisam mislio bukvalno anonimus, ali nije išao iznad 25. mesta nikada pre te sezone kad je izbacio Nadala, većinu se vrteo između 40-50 mesta. A ako je Paolini kao 15. na svetu anonimus, onda je isto tad i Robin bio.. Inače završio je karijeru zbog mononukleoze i velikih problema nakon toga, šteta, odličan je bio.
B

Boners

pre 4 meseca

Vecina zenskih finala ovako zavrsava, oko sat vremena i kraj price, nikakve neizvesnosti. Da su placene deset puta manje od muskaraca ne bi bio problem, daleko manja popularnost.
B

BronekLP

pre 4 meseca

Brawo Iga 👏
B

Brundo

pre 4 meseca

Samo u zenskom tenisu moze anonimus da dodje do finala i onda izgubi kao da je prvo kolo.Ne secam se kad je u muskom tenisu neki anonimus igrao u finalu.
A

AK10

pre 4 meseca

Paolini je 15. na svetu i nije nikakav anonimus, igra i finale dubla na turniru... Iga je prosto predominantna na šljaci, Koko Gof koja je treća na svetu uzela joj je 6 gemova u polufinalu, Vondrušova koja je šesta na svetu uzela joj je dva gema u 1/4 finalu. Osvojila je tri uzastopne titule i izgubila u tom periodu samo 3 seta i prosečno 5 gemova po meču. Prosto joj ne može niko ništa. A u muškom tenisu su ti daleko manje šanse da slabije rangirani teniseri dođu do same završnice na Slemovima jer se mečevi igraju u 3 dobijena seta. A nije da se nije dešavalo, imao si te 2009. relativno anonimusa Soderlinga koji izbacuje Nadala, a u novije vreme imao si Karaceva kao 120. na svetu koji dolazi do polufinala Australijan Opena. Imao si samo na AO u polufinalima u poslednjih 8 godina Čanga, Luku Puja i Kajla Edmunda uz Karaceva.
B

Beks - NUFC

pre 4 meseca

Momčino, nemoj trčati pred rudu... Jasmin Paolini nije anonimus, nije amaterka, niti nepoznata igračica. Druga stvar je što površno pratiš, pa onda pokušaš da se praviš pametan... Paolini nije krem ženskog tenisa, ali je odmah ispod njih. Strašno inteligentana igračica, vrlo direktna u napadu, odlične ruke i izbor udaraca... Sve u svemu, nema potrebe da se izlećeš kad nešto slabije pratiš. Ovo ti je dobronamerno sa moje strane.
X

Xcv

pre 4 meseca

Ne znam za druge ali ja bi ovu Igu uzimao bar 5 puta dnevno
R

Retko

pre 4 meseca

Ruzna teniserka nepodnosljivo stvorenje, volim da gledam njen tenis ali kad je u kadru njena faca tad okrenem glavu iskreno
H

Hot hot hot

pre 4 meseca

Pa i bolje je da je malo ružnjikava posle se više trudi.
N

Nije

pre 4 meseca

Malo ruznjikava druze nego je nepodnosljivo