Švjontek (©Reuters)
Švjontek (©Reuters)

Iga bez briga: Novi grend slem trofeja za Poljakinju

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.06.24. | 16:21

Švjontekova oduvala konkurenciju na Rolan Garosu

Najveća sila ženskog tenisa u poslednjih nekoliko godina – Iga Švjontek. Najbolja teniserka sveta još jednom se popela na Olimp, još jednom je pokazala da joj na šljaci nema ravne.

Poljakinja je u velikom stilu ponovo osvojila Rolan Garos, četvrti put u karijeri. U borbi za trofej pregazila je Jasmin Paolini, koja je još sredinom prvog seta shvatila da danas za nju sreće biti neće – 6:2, 6:1.

Izabrane vesti

Iga Švjontek je osvojila peti grend slem trofej u karijeri, jer pored četiri Rolan Garosa ima i jedan Ju Es Open. Od aktivnih teniserki trofejnija je od nje samo Venus Vilijams, koja ima sedam slemova, ali je poslednji osvojila još 2008. godine.

Zanimljivo je da je u današnjem finalu Paolini prva „napala“, napravila brejk za vođstvo od 2:1 u prvom setu i tu je stala. Ispostavilo se da je samo razjarila probuđenog lava, pa je Švjontekova vezala pet gemova i dobila prvi set.

U drugom tek nije bilo otpora Italijanke, za tili čas je bilo 4:0, ali je Paolini uspela makar, za čast, da osvoji jedan gem pre nego što je morala da položi reket.

Od ponedeljka Iga Švjontek će i dalje biti prva teniserka sveta, dok je Jasmin Paolini napravila veliki skok i biće na sedmom mestu, odnosno, prvi put u karijeri će biti u Top10.


tagovi

Iga ŠvjontekRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara