Đoković i Ivanišević (©Star Sport)
Đoković i Ivanišević (©Star Sport)

Grom iz vedra neba: Razišli se Novak Đoković i Goran Ivanišević

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 09:35

Ništa nije nagovestilo ovakav rasplet...

Pravo niotkuda teniski svet pogodila je vest da su se razišli Novak Đoković i Goran Ivanišević! Ogromno iznenađenje za sve, jer ništa nije nagoveštavalo da bi ovako nešto moglo da se dogodi...

Berićetna saradnja koja je trajala punih pet godina naprasno se završila, a sačekaćemo verovatno neko vreme pre nego što dobijemo odgovor šta se zaista dogodilo.

Izabrane vesti

Ivanišević je u Đokovićev tim stigao pred Vimbldon 2019. godine, kada je Novak doživeo novi fantastičan uspon forme i pružao vanvremenske partije u kontinuitetu. Istina, tokom njihove saradnje pamte se i one manje lepše stvari, poput diskvalifikacija sa Ju-Es Opena i deportacija iz Australije tokom pandemije virusa korona.

15.00: (1,25) K. Alkaraz – G. Dimitrov (3,55)

Ipak, ostaće zauvek zapisano da je Novak Đoković sa Goranom Ivaniševićem kao trenerom osvojio čak osam Grend slem titula - 12 otkako je Ivanišević ušao u stručni štab - i postao najbolji teniser svih vremena! Njihova saradnja nije bila striktno trener-igrač, već je ona imala prijateljsku notu zbog čega su njih dvojica pravili izuzetne stvari zajedno.

Pre nego što je ušao u Novakov tim, Ivanišević je radio i sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

U ovom trenutku nije poznato ko bi mogao da preuzme Ivaniševićevo mesto. Novak se od svog dugogodišnjeg saradnika oprostio na društvenim mrežama.

“Pamtim jasno momenat kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to još 2018. godine, kada smo Marian i ja tražili način da osvežimo tim i dovedemo nekog sa magijom u servisu. I ne samo da smo to dobili, već uz to je došlo mnogo smeha, zabave, godine boravka na vrhu ATP liste, brojni oboreni rekordi i čak 12 Grend slem titula, uz još nekoliko finala. Da li sam napomenuo da je bilo i malo drame“, napisao je prvi reket sveta u šaljivom tonu i dodao:

“Goran i ja smo odlučili da prestanemo sa zajedničkim radom pre nekoliko dana. Naša hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo će zauvek ostati čvrsto kao kamen. Mogu s ponosom da kažem (ne znam da li i on) da smo osim osvajanja turnira imali i drugu borbu u jednoj društvenoj igri koja je trajala godinama. I ta borba nikad neće prestati. Šefinjo, hvala ti za sve, volim te“.

Đoković je poslednji turnir odigrao u Indijan Velsu gde je šokantno eliminisan u trećem kolu od Italijana Luke Nardija. Ubrzo zatim odlučio je da ne igra turnir u Majamiju, posle čega se vratio u Srbiju.

Prema rasporedu na zvaničnom sajtu srpskog asa, sledeći turnir na njegovom programu je Masters u Monte Karlu koji se igra od 7. do 14. aprila.


tagovi

Novak ĐokovićGoran IvaniševićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara