Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Novak pauzirao šest nedelja, pa se pojavila rđa

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 17:13

"Ne bih marila da imam njegov mentalni sklop, a sigurna sam da se ni on ne opterećuje", kaže Martina Navratilova

Razočaravajući start sezone proživljava Novak Đoković, najlošiji godinama unazad. Poražen je u polufinalu Australijan Opena od Janika Siner, a povratak u Indijan Vels posle pet godina bio je prililčno neubedljiv - Novaka je već u trećem kolu savladao 123. igrač sveta, Italija Luka Nardi.

U međuvremenu, Novak je odustao od učešća na mastersu u Majamiju argumentujući odluku objašnjenjem da rasterećuje sebi raspored, potvrđeno je da će se na teren vratitu početkom aprila i otvoriti sezonu na šljaci u Monte Karlu.

Izabrane vesti

Poznat je godinama unazad Novak kao kralj teniskog kalendara, kao čovek koji najbolje raspoređuje učešća na turnirima kako bi u optimalnom stanju jurio trofeje. Taj epitet mu je zvanično prošle sezone nadenuo Aleks Koreča. Ipak, jedna od najvećih teniserki svih vremena Martina Navratilova smatra da kada pravite velike razmake između turnira, dođete u situaciju da se na narednom koji igrate, ne pojavite dovoljno našpanovani.

“Siner je odigrao perfektan meč u Austraiji, a to je nešto što vam je neophodono kako biste pobedili nekoga tako kvalitetnog kao što je Novak Đoković. Nakon toga, Novak je uzeo šest nedelja slobodno i sjajno je što je mogao tako dugo da pauzira, ali videlo se da je malo zarđao. Sigurno je da ste odmorni, ali ste takođe neuigrani i samim tim su vam potrebni mečevi kako biste okrenuli stvari. Novak se našao preko puta Nardija, momka koji je bio prilično nadahnut tog dana. Kada ste stariji, teže je živeti i igrati kada imate loš dan. Ipak, ne bih marila da imam Novakov mentalni sklop, a siguran sam da se ni on ne opterećuje", rekla je Navratilova.


tagovi

Novak ĐokovićMartina Navratilova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara