Komentari na vest

Finale bez Novaka Đokovića: Alkarasov solistički koncert i odbrana titule!

b

brzina

pre oko 2 meseca

Ne može se protiv Alkatraza i bilo koga u top 5 da se igra bez napada oslanjajući se samo na vraćanje. Uz to Novak nema brzinu reagovanja na Alkatraza. Danas je bio sporiji duplo.
O

OptaAce

pre oko 2 meseca

-Teniseri sa najvećim % GS finala u odnosu na učešće na GS u Open eri (od 1968., 6+ finala): B. Borg 59,3%, Novak 49,3% (37/75), R. Nadal 44,1%, R. Lejver 40%. -Ovo je 7. finale W sa istim teniserima uzastopno u Open eri. Protiv Novaka igrali su R. Federer (2014-15) i K. Alkaras (2023-24). -Nikad se nije desilo da teniser koji gubi 0-2 u setovima u finalu W, preokrene i pobedi (0/30). -Najmlađi teniseri koji su osvojili RG i W u 1 godini u Open eri: K. Alkaras 2024 (21 god i 70 dana), B. Borg 1978 (22 g i 32 d), R. Nadal 2008 (22 g i 33 d). -K. Alkaras je 2. teniser u Open eri koji je pobedio u prva 4 GS finala, nakon R. Federera. -K. Alkaras je najmlađi teniser koji je pobedio u prvih 6 mečeva u sezoni protiv top 5 tenisera na ATP listi od 1973. (kada je objavljena ATP rang lista). -Teniseri sa najvećim % pobeda na W u Open eri (20+ mečeva): B. Borg 92,7%, K. Alkaras 90%, P. Sampras 90%, Novak 89% (97/109). -Samo R. Lejver (19) ima više pobeda u prvih 20 mečeva na W u Open eri od K. Alkarasa (18). -K. Alkaras (21 g i 70 d) je 3. najmlađi teniser u Open eri koji je uzastopno osvojio W, posle B. Bekera (18 g i 227 d, 1985-86) i B. Borga (21 g i 26 d, 1976-77). -Pozdrav.
U

Užice

pre oko 2 meseca

I kad kažem da će da ga razvali alkaraz prozivaju me,ne smeš biti objektivan nego moraš glumiti srpstvo neko i u sportu,ako kažem da će da ga pocepa ne znači da ne volim noleta i da ne želim da pobedi nego sam objektivaan,pratim tenis i znam ko kakve šanse ima
Г

Гост Зрењанин

pre oko 2 meseca

Никад нисам гледао овако доброг Алкараза,после е била и егзибиција,онакви ударци а Новак и грешио доста.Уз операцију невиђен успех. Рој Џонс је био шампион Света у боксужједаб од највећих икада и дуго је трајао,али како није могао да живи без бокса дочекао је да последњих неколико мечева губи тешким нокаутима.И дозволио себи да мало избледи своје име. Надам се да Новак то схвата,а чини ми се да после данашње изјаве после меча.
8

8

pre oko 2 meseca

E da nije tolika vrućina pa da ga dočekamo kod skupštine posle svega što je prošao u Londonu od publike .
P

Pa1

pre oko 2 meseca

Nole je naš najbolji sportista svih vremena. Još ćemo se mi radovati njegovim uspesima!
S

Slaba odbrana

pre oko 2 meseca

Još Novak nije rekao poslednju reč,igrače on još barem celu sledeću godinu u to sam uveren.Alkaraz je danas bio bolji,svaka čast dečku na svemu što je do sada osvojio.
F

Figaro

pre oko 2 meseca

Sada ono najvažnije OI. Zlato za Srbiju kao kruna karijere!🏅
N

Novače

pre oko 2 meseca

Hvala sto postojis. Toliko si veliki (najveci svih vremena) da kada,,odes” iz tenisa dobar deo Srbije mislim da ce prestati da gleda ovaj sport. Bice velika praznina. Bar ja tako mislim. I ovi guuuud naaaajt znaju da si najveci od svih samo nemaju m**a da priznaju, ali necemo sad o njima uvek su bili nebitni i ostali. SVAKA CAST na svemu i Bog ti dao zdravlja brate nas!!!!!!!
S

Srbija Majka

pre oko 2 meseca

Cak sam u jednom trenutku pomislio, i ako nije bilo realno da ce opet okrenuti protiv Alkarasa...ali ipak nije moglo poslije svega vidjenog. Steta za ovaj Vimbldon kada je vec dogurao do kraja...jer bio bi bas njegov vrhunac da ga je uzeo, i u govoru odjavio tenis.
P

Pomislio si ti vise puta

pre oko 2 meseca

ali dzabe, paljba
D

Deda Žija

pre oko 2 meseca

@pomislio si ti više A možda u nekom narednom životu i ti budeš sposoban da misliš. Mi verujemo u Novaka, ti moraš. Ali moraš u reinkaranciju. Pa makar bilo i živo biće iz Postojinske jame.
M

Monteroo

pre oko 2 meseca

Sad ce svi reči idi u penziju, ali kako u penziju kad igras finale Wimbldona, mesec dana posle operacije i praktično se nisi oznojao,izgubio dva seta.....i da tiafo nije onakav luzer uzeo bi i ovo... Izgubio od alkaraza koji je pogodio bas sve ,pa imao je samo sedam osam nec prvih servi,linija.... Trajaće ovo još...
N

Nanas

pre oko 2 meseca

Druze,sve to stoji, ali ni Noletu ni nama nije nikada cilj bio uci u finale, a realno vise da ga osvoji ne moze, a ti ulasci medju 4 ,pa nikada ga nisu zadovoljavala,karijera mu je i produzena zbog GS i zelje da uzme jos neki,ali nazalost ,bas bas tesko
a

ahahahahahahah

pre oko 2 meseca

Jes Tiafo je kriv....aj ne mlati zivota ti, otreso ga mali ko sljivu...zlocin bi bio da ga je dobio Tiafo,onaj levat
M

Monteroo

pre oko 2 meseca

Ma sve stoji ali ne igra se ovo za klikere ,1.5 miliona funti....nije nole sam u ovome lakost,waterdrop,seiko....menadžeri ,ozbiljne su oni firme,pa rafi ne daju da ode....samo da se pojavi...a kamoli igras finala..
A

ApsolutnoJa

pre oko 2 meseca

Vi niste realni, covek, 37 godina imao operaciju kolena nedavno, ne moze da se takmici sa takvom energijom kakvu je Alkaraz prikazao danas, jednostavno sa tim hendikepom je nivo vise. Od svih komentara da je ijedan od navedenih imao povredu kao on(znam kako mu je) ne bi pisali ovakve gluposti.
T

Ti znas kako mu je

pre oko 2 meseca

Hahahahaha
@

@hahahaha

pre oko 2 meseca

znam, jer sam imao istu povredu pre 8 godina i nisam nikada bio vise isti igrac. Ovo sto je Novak uradio je jednostavno blowmind, svaka mu cast. Tebi ako je to smesno, posavetuj se za neke terapije.
ј

јјјјј

pre oko 2 meseca

штета,али је одиграо стварно лоше, најгоре на турниру,ем ништа није могао да врати где је алкараз имао 85% освојених на први сервис у сва 3 сета а Новак је сервирао просечно само 180 км на сат и зато не знам што је толико излазио на ту брзину чак 51 пут и само 50 ,%успешности на мрежи а уз то и много је грешио
N

Nole1

pre oko 2 meseca

Mi samo podržavamo kad pobjeđuje. Alo, čovjek igra finale sa 37god. Ušao je loše u meč, mali se razigrao i mogao je opuštenije da igra, a Novak nervozan birao pogrešne udarce. Idemo po zlato ja olimpijskim. BRAVO SRBINE 👏🏻👏🏻👏🏻
D

Dane daca

pre oko 2 meseca

Nove još Olimpijada ako sta uradiš to je to. Povuci se dok si najbolji i najveći.
Ц

ЦЗ НС

pre oko 2 meseca

Да је нас слушао повукао би се још 2017. године када га је "млатио" ко је хтио. Бијаше то послије првог освојеног Роланд Гароса 2016. године. Иначе му је ово 13-о изгубљено ГС финале, можда их буде још..... а можда и не дође до финала више никада! Како год, нека игра човјек док жели...... Када буде низао поразе од свакога сигурно ће рећи ДОСТА! Федерер је последње ГС освајао 2012., па наредне 4 године нити један, 2017. чак 2 (када је Новак био у великој агонији) и коначно 2018. године последњи. Брате, Новак је колико прошле године освојио 3, ове године полуфинале Париза и финале Лондона. Слиједи му УС Опен и зашто да не - 25.-и ГС?
N

Nolesampion123

pre oko 2 meseca

Tacno je da je trenutno djokovic goat ali prestice ga Alcaraz po broju gran slam titula.
a

ahahha

pre oko 2 meseca

nece... Ovi svi klinci sto ostaju, su mahom slicnoh kvaliteta i svako svalog moze dobiti, niko tu nije dominantan
b

berlondo

pre oko 2 meseca

za malo mali da prodje kao Federer 2019 🤣
D

Dadada123

pre oko 2 meseca

24 grend slema u eri Federera i Nadala je jednako kao ovaj mali da uzme u ovoj generaciji 40 otprilike.Jedan Wawrinkin Rolan Garos vredi kao ova 4.
a

aha kako da ne

pre oko 2 meseca

Dobijes Novaka dva puta zaredom na travi ? aj ne lupaj
j

jooooooj

pre oko 2 meseca

a koliko onda vrede djokovicevi trofeji protiv beretinija, kirjosa, ruda, cicipasa na AO 2023, Medvedeva na USO prosle godine gde mu se ocistio zreb imao covek Seltona u SF hahah je l i to u eri velike trojke... I da koliko je top10 igraca pobedio na tih 5 GS? ovaj mali je svaki GS koji je osvojio do sad morao kroz golgotu da prodje (Siner na RG i USO po 5 setova, Djokovic dva puta finale W)...
9

985

pre oko 2 meseca

Da se ne lazemo,njegovo vreme je gotovo... Nekako sam siguran da ce pokusati Olimpijsko zlato da uzme i da odigra sve turnire do kraja i da okaci reket o klin. Kao ovaj jedan sto je rekao da je proslo dosta vremena od kada je odigrao neki meč sa nekim iz top 10.Sve u svemu kapa dole za sve ucinjeno.
t

tenkista

pre oko 2 meseca

Nema vajde bez Vajde!
F

FEDEX & NADAL

pre oko 2 meseca

Brate najveci si ikada! Ipak vreme je za PENZIJU. Dostojansteno sidji sa scene dok je vreme.
P

Psy

pre oko 2 meseca

Sta da kazu onda ovi sto ni do finala dogurali nisu ako ovu velicinu teras u penziju!???
V

Vrbas

pre oko 2 meseca

Dobar naslov, bukvalno se nije pojavio danas. Ali bez obzira svaka čast na turniru. A sada najjače što može po jedini trofej koji mu nedostaje💪
c

cekamo olimpijsko zlato

pre oko 2 meseca

i mozes u penziju G0AT
Л

Лаик

pre oko 2 meseca

Свака част Новаку. Некад победиш, некад изгубиш, али не може му се оспорити да са 37 година игра на највишем нивоу. Надам се да ће играти на ОИ, а имам неки осећај да је темпирао форму да узме злато. Једино што му у каријери недостаје.
B

Brundo

pre oko 2 meseca

Djokovicev los prvi servis je odlucio mec.To se videlo u prvih 10 minuta.Zbog loseg prvog servisa je izgubio dva seta.Trava ne prasta los servis.Na sljaci moze.Nadal je citavu karijeru imao prosecan servis pa osvojio 14 Rolan Garosa.Kako?Tako sto servis nije bitan na sljaci.I to je problem za Djokovica pred Pariz.
I

Ivan...

pre oko 2 meseca

Jedan set da odigra lose, sam privatio i mogao da razumem. To se desava. Ali ono sto je uradio u drugom je bilo pravo razocarenje od njega. Neshvatljivo, bukvalno je samo nastavio ono sto je radio u prvom setu. Nisam to ocekivao od njega.
A

Ako ti nisi to ocekivao

pre oko 2 meseca

Onda je stvarno neverovatno

FC President

pre oko 2 meseca

Bio i ostao veliki, kako u pobedi tako i u porazu, ponos Srbije - NOVAK ĐOKOVIĆ!!!
G

Goat997

pre oko 2 meseca

Kakva je generacija dosla kad Djokovic se operise i za mesec dana igra finale, vise vredi 1 grend slem u periodu Nadala Federera i Mareja nego 15 sad, prime Djokovic bi ovom malom dopustio plafon 6 gemova
Х

Х Х

pre oko 2 meseca

Ђоковић да сад има година колико Алкараз, би освоји 40 ГС.
s

senseimaster

pre oko 2 meseca

Isto tako jedan GS u vreme Samprasa,Agasija,Vilandera,Edberga,Bekera,Čenga,Lendla,Raftera,Keša,Kurijera,Štiha,Mekinroa,Mustera i mnogih drugih vredi kao 15 u eri Federer-Nadal-Đoković
G

Golst

pre oko 2 meseca

Od kako je oterao Vajdu i Ivaniševiće ne ide pa ne ide

Bojan Urosevic

pre oko 2 meseca

Ne igra se finale bez muda i bez borbe
b

banjalucki

pre oko 2 meseca

odlican turnir veliko bravo Novace Idemo sad po zlato u Pariz
P

Preža

pre oko 2 meseca

Ali 16% ritern?
B

Brundo

pre oko 2 meseca

Mnogo bolji Alkaraz i postena pobeda jer je bolje servirao i mnoogo manje gresio.On jeste bolji od Djokovica u ovom trenutku ali nije po teniskim dostignucima.Ima jos mnogo godina da radi na tome.
A

Ahahahaha

pre oko 2 meseca

Pa ne moze sa 21 godinom da osvoji 24 gs, 98 titula i toliko nedelja na prvom mjestu, daleko je od toga, ne znam sto ce bit u buducnosti, trenutno jeste bolji ali naravno da ne moze da se takmici po teniskim dostignucima, ne shvatam poredjenje…
B

Brundo

pre oko 2 meseca

Tako je bilo izmedju Djokovica i Federera dok ga Djokovic nije prestigao.Samo se brojevi pamte na kraju.Federer je bio rekorder sa 20 GS titula.Vise nije.Bio je rekorder sa 310 nedelja.Vise nije.Bio je rekorder sa 369 pobeda na Grend Slem turnirima.Vise nije.Razlika je samo u tome sto je Djokovic postavio rekorde koji ce tesko da se stignu.Ne i nemoguce ali vrlo tesko.Kao na primer rekordnih 17.000 poena u sezoni.
S

Sandman

pre oko 2 meseca

Ovaj mec je podsetio na onaj Novakov u Australiji protiv Sinera ove godine kada ga je Siner u prva dva seta oduvao pa je Nole nekako uzeo treci i posle izgubio u cetvrtom, bez fokusa i zelje i iskre u oba meca...
R

Realno samo

pre oko 2 meseca

Svima nam je jako krivo i svi se tesko mirimo sa cinjenicom. Nazalost polako Nole spusta zavesu kao poslednji od 3 musketara.
D

Ddddd25

pre oko 2 meseca

Ne bih ja rekao da ovo nije bio pravi Novak i da je finale proslo bez njegovog prisustva. Prosto Alkaraz je trenutno dosta bolji, i nije ni dao sansu Novaku, cak i mislim da nije imao operaciju i sve to, da bi tesko protiv Alkaraza mogao. Sve je to normalno, u naletu je, mladji je, gladan je, smjena generacija ide. Novak je GOAT, 10+ godina ih je metlao, dao je i vise no sto je iko oceivao tenisu. Hvala mu veliko, a eto, slavite hejteri, dugo ste bgm cucali u mraku, samo znajte, sladite se porazom Novaka u finalu Vimbldona, stvarno vam nije lako.
V

Vrbas

pre oko 2 meseca

A ne verujem da ima hejteta koji će da ga pljuju, možda poneki bolesnik, ali niko ne može da mu ospori da je najbolji ikada i da u 37oj dolazi u finale. A sada uz pomoć sa nebesa po jedino što fali u kolekciji
N

Nanas

pre oko 2 meseca

Koliko god mi tesko bilo sto ovo pisem, mislim da bi po nas sve bilo dobro da je ovaj treci set s nulom izgubio Nole, konacno i sebi i svima nama da razbije iluzije da se moze uzimati GS, nazalost gorka istina je to, on moze doci do polufinala bez problema,ali ni njega,a ni nas to ne zadovoljava,granicu je podigao do neba,i treba mu se klanjati dok je ziv, ali ...biologija cini svoje,da nije tako jos bi igrali i 50+ god....,treba kao sampion da se povuce,trebao je iskreno to jos pre 6,7 meseci, na silu se ne moze nista, Olimpijske igre se ne mogu silom osvojiti,kada nije uspeo 16 i 21, pa koliko god mi zeleli to,ne moze ni sada
Х

Х Х

pre oko 2 meseca

Ко каже да не може? Диже форму полако, очигледно је да га се ови млађи плаше. Мени ово све личи као на Месија и СП у фудбалу. Ако је паметан, у случају да освоји ОИ, треба да заврши каријеру.
N

Nanas

pre oko 2 meseca

@ XX, daj boze da si u pravu druze, ja bih voleo isto kao i ti....,ali po meni bas nemoguca misija...
I

Immobile

pre oko 2 meseca

Čekamo komentare onih koji će pričati kako je vreme Đokovića prošlo, kako godine rade svoje... Ima i tu određene istine, ali ti da igraš na ovom nivou finale Grend slema, a 35 dana pre toga imaš operaciju meniskusa. Nego ni dan danas ne bi mogao da trenira, a ne da igra pot punim otporom. Novak Đoković 37 godina, u 36. osvajač 2 Grend slema. Tek smo na pola godine. Ovo je ogroman uspeh, da ti u 37 godina operišeš meniskus i dođeš do finala GSa 35 dana nakon toga, pa samo nakon operacije bilo kakva fizička aktivnost je zabranjena 2 meseca. Igraće Đoković još tenis na visokom nivou i osvajati Grend slemove, da nije bilo povrede meniskusa potpuno druga priča i na Roland Garrosu i danas na Wimbledonu.
N

N1204

pre oko 2 meseca

Druže nije ovde problem u Novaku,on i dalje i u 37-38 god.moze da dobija i dobijaće Medvedeva,Sinera,Zvereva,Cicipasa.....,ali pojavio se Alkaraz koji je već u 21 god.osvojio četvrti gren slem (Novak imao 1 u tim godinama) i njega će baš biti teško dobijati u finalima. Alkaraz možda može da kiksne ili ispadne u 1/8 ili 1/4 ali sad stvarno ne vidim tenisera koji može da ga dobije u finalu gren slema.
S

Senseimaster

pre oko 2 meseca

Pa nije prvi i jedini koji je igrao mesec dana posle operacije,zbog Frica i njegovog iskustva je i išao na operaciju
I

Immobile

pre oko 2 meseca

@N1204 Sinner na 100 posto je na bržim podlogama opasniji od Alkaraza. Pogledaj konkurenciju kada je Đoković igrao, a pogledaj danas. Smešno komentarisati. Alkaraz u onakvoj konkurenciji protiv takvih igrača ne bi osvojio Grend slem do 25 godine, eventualno 1.
H

Hihi

pre oko 2 meseca

A sad alibi da je operirao koljeno , ovo, ono hahahihi. Teren za to je pripremio odavno. Pateticno
T

Tarantula

pre oko 2 meseca

Uništio vam mladost mučeniče...
I

Immobile

pre oko 2 meseca

Operisao je meniskus kolena u Parizu, zato se nakon meča protiv Serundola u 1/8 finala povukao. Pročitaj kakva je povreda meniskus kolena, edukuj se pa onda lupetaj. Kako je Đoković mogao da predvidi povredu kolena i da se povuče sa Roland Garrosa? Smešno je komentarisati i polemisati sa ovakvim cirkuzantima kao što si ti.
B

Boners

pre oko 2 meseca

Pateticno da se ti kao komsija opterecujes i visis po nasim sajtovima.
n

no 1

pre oko 2 meseca

ma godine cine svoje i povreda ali i bez te povrede mislim da novak ne moze da parira alkarazu jer mali igra strasan tenis kao sto je novak igrao nekad jednostavno godine cine svoje i svemu dodje kraj
N

Nannanan

pre oko 2 meseca

Nole ne budi kao Federer,povuci se kao sampion..OI pa penzija,veeme je sampione..
P

Pep

pre oko 2 meseca

Svi znaju da se Španci dopinguju znamo za Nadala, košarkaše, fudbalere a poenta se ogleda u tome što je čuveni lekar koji je dopingovao sve te igrače bio Fuentes. On je rekao da kada bi otkrio dokaze Španiji bi bila oduzeta titula prvaka sveta 2010. Nadalov naslednik dopinga je Alkaraz. Posle Novakove karijere neću više pratiti tenis.
Č

Čep

pre oko 2 meseca

E ako ti ne pratiš to je velika šteta za tenis. Ove glupe teorije zavere ne vredi ni komentarisati.
J

Junker

pre oko 2 meseca

Mali je fanstastican, nema nijednu slabost u igri. On je u 21 bar 30% bolji nego sto je Nadal bio. Sem neke velike povrede, bice dominantniji nego Federer u onom svom vakuum periodu pre pojave Rafe i Novaka.
H

Hidzuama

pre oko 2 meseca

Nole, uzmi olimpijsko zlato i u penziju. Najveci ikada! Ovaj mali igra dobro ali ovo je silovanje tenisa, unistice ga povrede kao i Nadala...
S

Suprotno

pre oko 2 meseca

Mali igra lako i 10 kg je laksi od Nadala....ne razumijes se bas ako ti je ovo silovanje.
D

Dušan011

pre oko 2 meseca

Teško sa ovakvom igrom. Ovo je 65-70% Novaka iz prime time? Nedovoljno za trofej, dovoljno za polufinala i finala. Daj Bože da grešim.
V

Vrlaz

pre oko 2 meseca

Preslisao ga Alkaraz.
r

rsczz

pre oko 2 meseca

Onaj brejk za 5:5 ja skacem kao lud veselim se a on ravna linija nema one iskre u ocima onog klimanja glavom u fazonu "sada se ganjamo"... Onda se zapitam sto se ja nerviram kada njemu ocito nije stalo.
b

batoo

pre oko 2 meseca

Bato, mislis ti da je Nole lud, znao je da ne moze da ga dobije i to je to.
P

Polakooo

pre oko 2 meseca

Samo polako uzimas zlato na OI NOVACE!
Z

Znik

pre oko 2 meseca

Samo da se javim posto su me mnogi prozivali. Jednostavno naucite da odvojite realnost od zelje. Navijao sam i ja za Djokovica, ali on vise ne moze protiv Alkarasa. Od 10 GS finala u ovom trenutku, Alkaras ce pobediti 9.
Х

Х Х

pre oko 2 meseca

То ћемо још да видимо. Новак има здравствених проблема, није само колено у питању. А и Алкараза је данас све хтело, одиграо је готово савршен меч. Ђоковић може да игра још 2 године.
B

Bez komentara

pre oko 2 meseca

Novak se danas nije pojavio na travi Vimbldona. Veoma bledo izdanje.
V

Vamos.

pre oko 2 meseca

Novi kralj, poklonite se .
N

Nananan

pre oko 2 meseca

Mora da osboji jos 22,23 da bio bio kralj…
Г

Геџа - Србијанац

pre oko 2 meseca

Поклони се ти мени, знаш де?! Срам те било, ако си Србин, онда дубоке психичке проблеме имаш, јер навијаш против свог! Молим редакцију да објави коментар, јер не вређам ни приближно као овај!
R

Rubikova kocka

pre oko 2 meseca

Nole legendo odigraj olimpijske igre i završi karijeru na Ausralija Open ❤️💙🤍
n

no1e

pre oko 2 meseca

Cestitke Karlose, pobedio si povredjenog Novaka, kakav uspeh. Ali sad oporavak pa ce da se vidi stvarna mera i pravi kvalitet.
G

Gost1232244

pre oko 2 meseca

Razbi ga mlađani Karlos u paramparčad.