Federer posle drame: Bogu hvala što se igra super taj-brejk

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.01.20. | 16:20

Možda je presudila i sreća, priznao Švajcarac

Dva poena delila su Džona Milmana od najvećeg iznenađenja Australijan opena 2020. godine. Imao je Australijanac na konopcima Rodžera Federera, ali ruke je zadrhtala.

A, veliki šampioni, kakav Federer jeste, momentalno namirišu slabost, nesigurnost kod protivnika. Od 8:4 za Milmana u super taj-brejku, meč je završen sa 10:8 za Rodžera. I švajcarski veteran otplovio je u četvrto kolo prvog grend slem turnira u sezoni.

Izabrane vesti

Posle meča, priznao je i oduševljeni Federer da se izvukao sa ivice ponora.
Bogu hvala što se igrao super taj-brejk, jer bih izgubio da je drugačije. Džon je igrao sjajno, veliki je borac i odličan momak. Na kraju smo plesali na žici, možda je odlučilo zrno sreće. Morao sam da ostanem fokusiran do kraja, da bih donosio prave odluke. Bio je sjajan meč, Džon je zaslužio više od pola pobede”, rekao je Federer.

Kako je rekao Švajcarac, najveću je muku imao sa Milmanovim servisom.
Morao sam da nađem način da mu poremetim servis, jer je radio sjajan posao, nije pravio greške, dok sam se ja mučio. Morao sam da smislim kako da stvorim sebi šanse. Čak ni kada sam poveo 2:1 u setovima, nisam se osetio komformo na terenu”, priznao je Rodžer.

Njegov naredni rival biće Marton Fučovič.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara