Preko trnja do osmine finala: Federer se jedva izborio sa Milmanom

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 14:37

Švajcarac sprečio prekret i novu senzaciju Australijanca i plasirao se u drugu sedmicu prvog grend slema sezone nakon četiri sata i pet setova paklenog duela

Kakav meč su odigrali Rodžer Federer i Džon Milman! Možda ne toliko kvaliteten, koliko napet, težak za gledanje i pun preokreta. Momak koji je pre dve godine iznenadio legendarnog Švajcarca i na US Openu postao prvi Australijanac (i ostao jedini) koji je u ovom veku Fedeksu uzeo meru na grend slemu, ponovio je prikazano u Njujorku, ovaj put je bio na korak novog uspeha, ali nije mu se dalo. Posustao je na samom kraju, u super taj-brejku za pobedu trećeg reketa sveta i plasman u osminu finala rezultatom 4:6, 7:6 (2), 6:4, 4:6, 7:6 (8).

Da će biti napeto i teško, kako za igrače tako i za navijače videlo se već posle desetak minuta igre. A meč je u gotovo nesamanjenom intenzitetu trajao preko četiri sata. U prvom setu prvi do prednosti je došao Australijanac, ali je Federer veoma brzo sa 2:5 zaostatak smanjio na 4:5 i servirao za izjednačenje. Ali veoma loše što je iskoristio njegov protivnik i zaustavio eventualni preokret.

Izabrane vesti

Igra živaca je nastavljena i u drugom delu meča koji je rešen tek nakon taj-brejka koji je rutinski pripao mešteru iz Bazela. Delovalo da će se i naredni set rešavati u 13. gemu, ali je ovaj put Federer bio konkretniji povevši sa 2:1. Činilo se tada da je Milman gotov i da je pred matom, ali snažni i fizički zaista impresivni Australijanac je nošen publikom, koja je čak i na njegovom terenu više bila uz RF-a, nekako uspeo da se iskobelja i izjednači.

Veliko uzbuđenje na legenadrnoj Rod Lejver areni nastavljeno je i u zaključnom setu koji je odmah počeo sa razmenom brejkova. Naoko umorni Federer, koji je od početka meča izgledao kao da se baš i ne oseća najbolje, primao je i zadavao udarce, bio je na ivici poraza, na konopcima, ali i na podu, no ustajao je i uzvraćao. Kao da mu je 20, a ne čak 38. Zaista čudo od sportiste.

Džon Milman

Uspeo je da se vrati iz mrtvih iako je Milman vodio tokom supet taj-brejka, imao je domaći as i dva servisa na 8:5, ali je oba puta fulao. Očigledno šokiran naglim padom koncentracije Australijanac je nastavio da greši, što je Švajcarac hladan kao led sa zadovoljstvom koristio. I pobedio jedan sat posle ponoći po lokalnom vremenu! Stvarno - čudo od sportiste.U osmini finala ga čeka snažni Mađar Marton Fučovič

ATP - 5. DAN

Đoković - Nišioka 6:3, 6.2, 6:2
Švarcman - Lajović 6:2, 6:3, 7:6 (7)
Čilić - B. Agut 6:7 (3), 6:4, 6:0, 4:7, 6:3
Fučovič - Pol 6:1, 6:1, 6:4
Sandgren - Kveri 6:4, 6:4, 6:4
Fonjini - Peja 7:6 (0), 6:2, 6:3
Cicipas - Raonić 7:5, 6:4, 7:6 (2)
Federer - Milman 4:6, 7:6 (2), 6:4, 4:6, 7:6 (8)

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara