Drugi trofej Rubljova u 2020.

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 14:32

Mladi Rus dominira na početku teniske sezone

Mlađani ruski teniser Andrej Rubljov obeležio je početak sezone. Nakon što je prošle sedmice pokorio Dohu, i to tako što je u polufinalu savladao našeg Miomira Kecmanovića, sada je pred njim pao i Adelejd.

Tinejdžer iz Moskve je danas u finalu u Australiji prikazao zaista vrhunsku igru praktično ponizivši sve boljeg Južnoafrikanca Lojda Herisa, nama poznatog sa nedavnog ATP kup duela protiv Srbijom kada je pružio žestok otpor Dušanu Lajoviću, sa 2:0, po setovima 6:0 i 6:3. Rubljov je prvi igrač u 16 godina kojem je pošlo za rukom da uzme trofeje u prve dve sedmice. Sada već davne 2004. to je uspelo čuvenom Čehu Dominiku Hrbatiju koji je bio najbolji u Oklendu i baš Adelejdu.

Izabrane vesti

U Australiji se polako završavaju teniski turniri pošto u noći imeđu nedelje i ponedeljka od 01.00 po srednjoevropskom vremenu počinje Australijan open. Tako se danas osim Rubljova okrunio, i to prvi put u ATP karijeri, još jedan mladi as, Francuz Igo Umber koji je u finalu Oklenda savladao daleko iskusnijeg sunarodnika, Benoa Pera rezultatom. 7:6 (2), 3:6 i 7:6 (5).

Kod devojaka, prvi reket sveta, Ešli Barti je osvojila osmu titulu i to pošto je Adelejdu sa 6:2 i 7:5 bila bolja od nove štićenice Saše Bajina, sve bolje ukrajinske tinejdžerke Dajane Jastremske. Barti je inače postala prva Australijanka koja je uzela titutlu na domaćem terenu nakon devet godina suše. U Hobartu pehar je pripao Kazahstanki Eleni Ribakinoj koja je sa 7:6 (7) i 6:3 bila bolja od Kineskinje Šuaji Ženg.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara