Novak Đoković (Pritscreen)
Novak Đoković (Pritscreen)

Brutalna najava, neka takva bude i saudijska egzibicija: Novak je vođa čopora (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 13:56

Čeka u polufinalu boljeg iz duela Janik Siner - Danil Medvedev, dok bi potencijalno mogao ponovo da se sastane sa Rafaelom Nadalom

Nemaju veliku sportsku tradiciju, ali raspolažu Saudijci gotovo neograničenim sredstvima da vrhunski sport presele na Arabijsko poluostrvo. Već dve godine predano i ozbiljno rade na fudbalskoj ekspanziji, a žele da se profilišu i kao ozbiljni ulagači u tenis.

Egzibicioni turnir Šest kraljeva slemova na programu je od 16. do 19. oktobra, Novak Đoković je prvi nosilac, a uz njega učestvuju Rafael Nadal koji je kao drugi nosilac takođe već u polufinalu. Jedan četvrtfinalni par čine Danil Medvedev i Janik Siner i njegov pobednik ukrstiće reket sa Novakom, dok je zakazan i duel između Karlosa Alkarasa i Holgera Runea odakle će bolji igrati protiv Rafe.

Izabrane vesti

Brutalnu najavu dolazeće egzibicije obelodanili su saudijski organizatori, u petominutnom promo videu, Alkaras je predstavljen kao peščani čovek, Janik Siner kao renesansni umetnik, Rune je vikinški ratnik, Medvedev kralj medveda, Nadal zemljani ratnik, da bi se na kraju pojavio Novak Đoković kao vođa čopora. Ako tenis u Rijadu bude na nivou najave, očekuju nas tri dana spektakularnog tenisa.

Četvrtfinala se igraju 16. oktobra, polufinala su zakazana za naredni dan, 18. oktobar biće dan za pauzu, a 19. ćemo dobiti pobednika, odnosno trećeplasiranog i četvrtoplasiranog.

Svih šest učesnika su samo za pojavljivanje na turniru dobili po 1.500.000 dolara, dok osvajača čeka neverovatnih 6.000.000 dolara. Dakle, takmičarski momenat, iako je većina učesnika već zaradila ozbiljan novac od turnira i sponzora, biće izraženiji, odnosno imaće teniseri za šta da se bore.

Egzibiciji u Saudijskoj Arabiji prethodiće masters u Šangaju na kojem bi trebalo da učestvuju svi pomenuti teniseri osim Rafaela Naddala koji nije igrao takmičarski meč od Olimpijskih igara i poraza od Novaka u drugom kolu. Poznata je Rafina namera da se krajem takmičarske godine pojavi na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi, a upravo bi oktobar, pa i saudijska egzibicija trebalo da nagoveste da li je ispunjenje te želje realno.

Novak Đoković će posle Šangaja i Arabije braniti titulu na pariskom masteru, a ukoliko obezbedi mesto među osam u ATP trci, očekivano je da ga vidimo i na završnom mastersu iako je nedavno govorio da mu to više nije jedan od prioriteta.

Rade saudijski organizatori na sticanju iskustva za organizaciju vrhunskih teniskih turnira i predstava, do kraja godine u Rijadu će se igrati masters u konkurenciji dama, te Next Gen turnir u Džedi. Ali krajnji cilj je dobijanje licence za prestižan muški turnir iz serije 1.000.


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićKarlos AlkarasJanik SinerDanil Medvedev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara