Karlos Alkaraz (©Reuters)
Karlos Alkaraz (©Reuters)

Alkarazu zagrevanje umesto izazova: U dva seta protiv čoveka koji se oduševio kad je video Novaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 15:27

Hadi Habib je prvi put igrao protiv igrača iz TOP 80 na svetu i nije mogao mnogo

Karlos Alkaraz rutinski do drugog kola Olimpijskih igara u Parizu. Mada mu istini za volju zadatak i nije bio previše izazovan, pošto je za rivala imao 275. tenisera na svetu Hadija Habiba i slavio sa 6:3, 6:1.

Ubedljivo, mada očekivano, jer Habib po sportskoj logici nije ni trebalo da bude ovde. On je naime priliku za učešće na olimpijskom turniru dobio samo na osnovu specijalne pozivnice ITF-a kako bi popunio jedno od mesta namenjeno nedovoljno zastupljenim zemljama. I pride je trebalo da igra dubl sa zemljakom Benjaminom Hasanom, ali kada se Hubert Hurkač povredio Habib se nekako umuvao i u glavni žreb za singl.

Izabrane vesti

Tako je prvi put dobio šansu ne samo da se odmeri sa velikanom kakav je Alkaraz, treći teniser sveta. Habib se uglavnom takmiči na čelindžerima, pa do sada nikada nije igrao protiv tenisera iz top 80 na ATP listi. Na Olimpijskim igrama prvi put je zakoračio na terene Rolan Garosa.

Ostvarenje sna. Jeste malo stresno, ali je i uzbudljivo. Neverovatan osećaj... Samo prisustvo u ovom objektu, pored legendi ovog sporta. Prvog dana uđem u teretanu, a tamo su Đoković, Nadal, Mari... Žive legende oko mene. Nadrealno“, rekao je Habib.

Kao takav, nije mogao ni da pruži jači otpor Alkarazu. Za prvi set svaka čast. Za drugi? Jednostavno se nije moglo.

Alkaraz će u drugom kolu na boljeg iz duela Talona Grikspora i Kameruna Norija, 27. i 44. tenisera sveta. Tu će već morati da se oznoji.


tagovi

Pariz 2024Karlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara