Karlos Alkaras (©AFP)
Karlos Alkaras (©AFP)

Alkaras i Siner prošli dalje, Rubljov odmah ispao iz Šangaja

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.10.24. | 10:07

Takmičenje završio i Miomir Kecmanović

Novak Đoković će danas protiv Aleksa Mikelsena otvoriti nastup na šangajskom mastersu (meč počinje oko 12.30), a pre njega su se na terenu u prvim borbama našli dva trenutno najbolja tenisera sveta - Karlos Alkaras i Janik Siner. Dvojac koji je nedavno u finalu Pekinga podelio megdan je bez mnogo muke pronašao put do trećeg kola.

Alkaras je sa dva puta po 6:2 tukao mladog domaćeg takmičara Junčeng Šanga, dok je Siner jednako lako izašao na kraj sa Japancem Tarom Danijelom - 6:1, 6:4. On će u narednom kolu udariti na Tomasa Ečeverija iz Argentine, dok će Alkaras za protivnika imati još jednog Kineza - Jibing Vua koji drži 560. mesto na ATP listi.

Izabrane vesti

Ipak, nije da nije bilo iznenađenja. Prvoklasno je priredio Čeh Jakub Mensik koji je u tri seta i posle dva i po sata igre pobedio šestog tenisera sveta Andreja Rubljova (7:6, 4:6, 3:6). Dobio je Rus prvi set u taj brejku i delovalo je da će slomiti otpor protivnika, međutim u nastavku je 65. reket sveta potpuno promenio dešavanja i upisao veliki trijumf.

Nakon što je na startu bio bolji od Rinkija Hidžikate, Miomir Kecmanović nije imao šta da traži u okršaju sa Aleksejom Popirinon. Australijanac je za sat vremena savladao našeg tenisera, a po setovima je bilo 6:3, 6:2. U oba seta je Popirin pravio brejkove na samom startu što mu je bilo dovoljno da upiše siguran trijumf.


tagovi

Janik SinerKarlos AlkarasAndrej RubljovATP Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara