©FSS
©FSS

Tadić i Vlahović saglasni: Naivno primljeni golovi

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 01:03

Kapiten i napadač istakli da je duel u Beču dobra prilika da se izvuku pouke

Poraz u proveri protiv Austrije (1:2 predstavljao je lekciju za Orlove i selektora Stojkovića pred Evropsko prvenstvo, a saglasni u stavu da su Orlovi ostavili dobar utisak, međutim da su platili ceh naivno primljnim golovima u ranoj fazi bili su kapiten Dušan Tadić i Dušan Vlahović.

Izabrane vesti

"Znali smo da je Austrija timski dobra, da igraju presing i ne daju da dišeš. Bila je ovo odlična provera, sa dobrim i lošim stvarima, što je normalno. Potrebno je da izvučemo pouke iz utakmice i da idemo dalje", rekao je lider Orlova i dodao:

"Nažalost, kao da nam je bilo potrebno da primimo dva gola da zaigramo čvršće i agresivnije. Ne znam zašto. Bezveze smo primili dva gola, naivno. Potrebno je da to korigujemo. Imali smo i šanse koje smo trebali da iskoristimo ranije".

Borbeni rival predstavljao je odličnu proveru, pred važnije izazove.

"Znali smo kako igraju, da za njih nema prijateljskih utakmica. Sudija je svirao dva faula na jauk, bukvalno ih nismo pipnuli i zato se samo iznerviraš. Prevarili su ga za dva-tri faula, ali je najbitnije kako mi igramo i kako da korigujemo neke stvari", rekao je Tadić.

Gledište duela u Beču izneo je i Dušan Vlahović.

"Lepa provera. Igrali smo protiv organizovane i jake ekipe koja je u prethodnim utakmicama pobeđivala velike reprezentacije. Naravno sa nismo zadovoljni, jer smo izgubili, a težimo da pobeđujemo na svakoj utakmici. Danas nismo uspeli, ali smo odigrali dobru reakciju i pokazali reakciju posle dva primljena gola".

Srbiju očekuje još kontrloni duel sa Švedskom, a potom put u Nemačku gde će na premijeri odmeriti snage sa Engleskom.

"Zaslužili smo da odigramo barem nerešeno, ali to je fudbal. Primili smo dva gola u dva minuta i malo ispali naivni u tom smislu. Bilo je, pogotovo u drugom poluvremenu, dosta trčanja i kreiranih šansi. Kada smo se malo oslobodili pritiska rivala, igrali smo bolje. Zahvalio bih se publici koja je došla u velikom broju da nas podrži i zbog njih mi je posebno žao, ali nastavljamo dalje, nastavljamo da radimo još jače i sve će doći na svoje", kazao je napadač Orlova.


tagovi

Dušan TadićDušan Vlahovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara