©FSS
©FSS

Pavlović: Draže mi je da zaustavim kontru četiri na dva, nego da dam gol

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 00:28

Štoper Srbije, sumirao utiske posle pretposlednje provere uoči Evropskog prvenstva

Jedan od igrača Srbije koji je susret u Austriji dočekao praktično kao domaćin bio je Strahinja Pavlović. Štoper Salcburga je u poznatoj atmosferi uspeo da golom vrati neizvesnost i prepolovi zaostatak, ali se njegov pogodak na kraju ispostavio kao nedovoljan da Srbija iz pretposlednje provere pred Evropsko prvenstvo izađe neporažena.

Dva gola primljena u tri minuta koštala su Orlove, međutim uvodni period utakmice u Beču mogao bi da predstavlja dragocenu lekciju za izabranike Dragana Stojkovića pred znatno važnije izazove, što je istakao i Pavlović.

Izabrane vesti

"Selektor je pre utakmice rekao da od danas počinjemo Evropsko prvenstvo. Tako smo i shvatili duel sa Austrijom, ali prvih deset minuta nije izgledalo kako treba. Počeli smo u jednoj formaciji, pa je vrlo brzo promenili. Znali smo da je presing njihovo najjače oružje i glavni adut, ali su opet uspeli da nas iznenade posle 15 sekundi. Moramo da radimo na tome da neutrališemo takve situacije i da ne pravimo iste greške", kazao je srpski defanzivac i dodao:

"Rival je pao u drugom poluvremenu jer je teško igrati presing svih 90 minuta, te smo mi uzeli loptu i imali naše šanse. Da je bila nula, to bi izgledalo drugačije u drugom poluvremenu. Možda bismo postigli još koji gol. Opet, dobra utakmica, dobra provera i sledi nam još jedna kontrolna utakmica pred Evropsko prvenstvo. Mislim da će sve biti kako treba".

Glavna boljka Orlova ispostavila se tranzicija rivala koji je umeo da koristi prostor iza poslednje linije.

"Igramo visoko i zato je potrebno da se obrati pažnja na lopte iza leđa. Danas nismo izgledali toliko loše u drugom poluvremenu, sve pretnje smo neutralisali, ali u prvih deset minuta posle izgubljenih lpti nismo na vreme skupili prostor i posle dve situacije su pala dva gola".

Pavlović je još jednom pokazao da je dragoceni adut i u ofanzivi, na prekidu, te je dopisao novi gol u nacionalnom dresu.

"Uplašio sam se u sekundi da neće ući. Znenadila me je lopta, pa sam je loše udario, ali je završila u mreži. Drago mi je zbog gola i potrebno je samo da nastavimo da radimo. Fizički smo bili na boljem nivou nego na prethodnim utakmicama i to mi se sviđa. Sada glavu gore, da odigramo utakmicu protiv Švedske, pobedimo i da spremni odemo na Evropsko prvenstvo".

Uprkos pogotku, šroper ponikao u Partizanu naglasio je da se više raduje kada otkloni opasnost u akcijama u kojima rival napada sa četvoricom igrača na dvojicu defanzivaca, što je dva puta bio slučaj protiv Austrijanaca.

"To su mi najdraže situacije. Slavio sam više nego gol. Imamo to. Dosta igrača se danas borilo, Maksa je i glavu povredio. Borbenost je to što nam treba", rekao je Pavlović.


tagovi

Orlovifudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024Strahinja Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara