Geret Sautgejt (©AFP)
Geret Sautgejt (©AFP)

Sautgejt zna razlog za razočaravajuće partije: Nedovoljno smo spremni da vršimo pritisak

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 04:22

"Kao neko ko gleda utakmicu možete da procenite da li je igrač umoran ili ne. Igrač vam sam to nikad neće priznati", izjavio je Deklan Rajs

Posle dve runde prvi su u grupi, a na prvi pogled najlakši zadatak tek im sledi. Ali daleko od toga da su u Engleskoj zadovoljni partijama koje njihovi momci prikazuju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Štaviše, veoma su razočarani igrom koju je Gordi Albion pružio u uvodna dva meča zbog čega na račun Gereta Sautgejta i njegovih izabranika konstantno pristiže 'nova tura' kritika.

Engleska ni u jednoj od prethodne dve utakmice nije odavala utisak najvećeg favorita za osvajanje turnira. Zapravo je i protiv Srbije, a zatim i protiv Danske iznenadila pasivnošću koju bi pokazalo po postignutom golu, nakon kojeg bi rivalu prepustila posed lopte i povukla se ispred svog kaznenog prostora. Razlog za to je, tvrdi Sautgejt, slaba fizička sprema njegovih fudbalera, koji iza sebe imaju naporne sezone. Hari Kejn je bio povređen uoči starta turnira, Bukajo Saka takođe, a kako bi osvežio navalu, Sautgejt ih je juče pomalo iznenađujuće, izveo iz igre već u 69. minutu zajedno sa Filom Fodenom.

Izabrane vesti

"Ne pritiskamo dovoljno dobro, sa dovoljno intenziteta. Imamo limite u pogledu fizičke kondicije. Ne možemo da pritiskamo visoko kao što smo to radili tokom kvalifikacija, na primer. I ne držimo loptu u posedu dovoljno dobro. Moramo bolje da čuvamo loptu i gradimo napade uz veću kontrolu", izjavio je Sautgejt.

Na pitanje da prokomentariše selektorovu izjavu, Deklan Rajs nije uspeo da da konkretan odgovor.

"Teško je reći, zaista. Znate samo kakva je situacija kod vas. Momci vam nikad neće priznati da li su umorni. Kao neko ko gleda utakmicu možete da procenite da li je igrač umoran ili ne. Igrač vam sam to nikad neće priznati", izjavio je vezista Arsenala.

On može da razume otkud toliko očekivanja od njih u domovini.

"Verujem da je pritisak spolja sada još veći nego ranije zbog sezona kakve su neki od naših igrača imali. Ako samo pogledate broj golova koji je naša napadačka četvorka postigla, dali su ih preko 100. Naravno da postoje očekivanja jer oni su najbolji igrači na svetu. To važi za svakog od nas u timu. Uvek će postojati taj pritisak. Ovo je Engleska, veliki turnir… Ali to je naš posao i sa tim moramo da se nosimo", zaključio je Rajs.

O ogromnim očekivanjaima koja od njih ima čitava nacija govorio je i Sautgejt.

"Pokušavamo da uradimo nešto što nikada ranije nismo uradili. Tako da će to biti mali rolerkoster. Ne može da ide glatko kada pokušavate da uradite nesvakidašnje stvari. Moramo da prihvatimo očekivanja i zaigramo bolje nego što smo do sada", priznaje selektor Engleske.


tagovi

EURO 2024Deklan RajsGaret Sautgejtreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara