Entoni Tejlor i Denzel Damfris (©Reuters)
Entoni Tejlor i Denzel Damfris (©Reuters)

Damfris utučen: Žalosno! Ništa nisam uradio... Francuski sudija: Gol trebalo da bude priznat

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 08:58

„Pokušao sam mirno sudiji da objasnim da nisam bio ispred golmana, da nisam ušao u putanju“, kaže bek Holandije

Tamo gde su svi mislili da će biti spektakl – nije ga bilo. Ostala je zapisana nula, promašaji Antoana Grizmana i sporna odluka Entonija Tejlora. Engleski sudija poništio je pogodak Ćavija Simonsa iz razloga što je procenio da je Denzel Damfris ometao golmana Majka Menjana.

Razbesnelo je to Ronalda Kumana, još više igrače Holandije. Na terenu nisu mogli da se pomire sa krajnom presudom engleskog arbitra, a ni po završetku derbija grupe nisu bili u stanju – a nisu ni želeli – da drže jezik za zubima.

Izabrane vesti

Imao je štošta da kaže Denzel Damfris, zbog čijeg navodnog markiranja francuskog golmana nije priznat gol.

„Žalosno! Bio sam pored golmana, ali ne i na putanji kojom je išla lopta. Nisam ga zaklanjao, nisam smetao. Sudiji su bila potrebna tri minuta da donese odluku, to pokazuje da je diskutabilna“, nezadovoljan je Denzel Damfris odlukom koju je doneo Entoni Tejlor.

Bezmalo sve vreme dok se Englez konsultovao sa saradnicima Denzel Damfris je pokušavao da ga ubedi kako nije imao uticaj.

„Pokušao sam mirno sudiji da objasnim da nisam bio ispred golmana, da nisam ušao u putanju. Ali, mislio je da sam preblizu Menjanu. Ne kajem se. Nisam mogao ništa da uradim u ovoj situaciji“, završio je bek Holandije.

Teško je pala odluka Holanđanima, a sa njom se ne slažu ni svi u Francuskoj.

„Gol je trebalo da bude priznat“, rekao je bivši francuski sudija Stefan Lanoa i nastavio:

„Postoji nekoliko stvari koje treba reći o ovim ofsajd situacijama. Kada je igrač u ofsajd poziciji i nalazi se u blizini golmana, prvo pitanje koje treba postaviti je: ’Da li igrač ometa golmana, da li mu ulazi u vidokrug?’ U ovom slučaju, ne zaklanja pogled Majku Menjanu“.


tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija HodnurasaFudbalska reprezentacija FrancuskeEntoni TejlorDenzel Damfris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara