"Vaterpolisti Srbije"
"Vaterpolisti Srbije"

Zlatni Delfini stigli u Srbiju: Sigurno smo se popeli mnogima na glavu!

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.08.15. | 13:39

"Još da košarkaši osvoje zlato ovoga leta pa da kažemo da smo apsolutni vladari sveta", poručio je kapiten vaterpolista Živko Gocić

Vaterpolisti Srbije

Zlatni srpski vaterpolisti, šampioni sveta stigli su u Beograd. Krcati aerodrom “Nikola Tesla” dočekao je selektora Dejana Savića i pulene i zahvalio im se na radosti koju su im podarili trijumfom nad Hrvatskom u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju (11:4).

Izabrane vesti

Selektor Dejan Savić zadovoljan je posle osvojene titule.
“Najveću zahvalnost dugujem igračima koji su ostvarili ovaj rezultat. Prvi zadatak je bio da obezbedimo olimpijsku vizu, a mi smo ga premašili jer smo osvojili zlato. Ovim uspehom smo se popeli na krov sveta u vaterpolu, a verujem i na glave mnogima”, poručio je Savić.

Kapiten Živko Gocić ponovio je da je ponosan na saigrače.
“Velika je čast biti kapiten ovim igračima. Srećan sam što smo nastavili niz uspeha srpskog sporta. Nadam se da će i košarkaši da odrade svoj deo posla uspešno pa da kažemo da smo apsolutni vladari sveta”, istakao je Gocić.

Andrija Prlainović, najbolji pojedinac finalnog turnira, potencirao je zajedništvo u timu.
“Mislim da nikada nismo imali homogeniju selekciju. Duboko u sebi znao sam da ćemo posle Svetske lige osvojiti i Svetsko prvenstvo i da samo čudo treba da se desi pa da ne budemo najbolji. Bilo je i teških trenutaka, kao na primer u Barseloni 2013. godine, ali uspeli smo da s evratimo na svetski tron i to je najbitnije”, zaključio je Prlainović.

(FOTO: Star sport)  


tagovi

Živko Gocićvaterpolo reprezentacija Srbijekazanj 2015Dejan SavićAndrija Prlainović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara