(©volleyballworld)
(©volleyballworld)

Veliko buđenje Srbije: Lekcija Kanadi za prekid crne serije

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 01:47

Najbolja partija naših odbojkašica od početka takmičenja - 3:1

Što bi se reklo: proradio je srpski inat! Možda je reprezentacija Srbije daleko od vrha tabele u Ligi nacija, ali je pokazala da se neće zadovoljiti da bude samo puki sparing partner rivalima.

Crna serija od četiri vezana poraza je ostavljena u arhivu, tim Đovanija Gvidetija je protiv Kanade odigrao ubedljivo najbolju partiju od početka takmičenja i upisao vrednu pobedu – 3:1 (25:22, 21:25, 26:24, 25:20).

Izabrane vesti

Trijumf u Arlingtonu vratio je osmehe na lica srpskim odbojkašicama. Podmlađeni tim je održao čas Kanađankama, kojima je utakmica imala veliki značaj, jer jure olimpijsku vizu. Ovaj poraz im je ozbiljno pomrsio planove, pogotovo što je došao od tima koji je bio pri dnu tabele nakon šest kola sa samo jednom pobedom.

Blistao je ceo srpski tim: Slađana Mirković je maestralno dirigovala igrom, Hena Kurtagić je osvojila pet poena iz bloka i bila u tom segmentu najbolja na terenu, dok su ulogu egzekutorki imale Aleksandra Uzelac sa 19 i Katarina Lazović sa 18 poena.

Prevaga je bio treći set, vrlo izjednačen, a obeležen i sudijskom greškom: Srbiji je u ranoj fazi upisan poen, a taj kiks je primećen tek kada je na semaforu stajalo 21:20 za naš tim. Ipak, ni to što su naknadno vraćene za „korak“ nazad, pa ni pauza od skoro deset minuta, dok se raščivijalo šta se desilo, nisu poremetile srpske gracije. U igri nerava do kraja seta Gvidetijev tim je bio jači.

A, nakon toga četvrti set je bio čista rutina. Nakon 13:13 Srbija je preuzela vođstvo i nije ga ispuštala do kraja, do pobede.

U narednom kolu reprezentacija Srbije igraće sa Bugarskom 2. juna.

SRBIJA – KANADA 3:1

/25:22, 21:25, 26:24, 25:20/

Dvorana: u Arlingtonu (SAD)

Sudije: Noemi (Argentina), Nejtan (SAD)

SRBIJA: Lazović 18, Osmajić, Mirković 4, Uzelac 19, Kurtagić 8, Pušić, Bjelica 10, Popović, Milenković, Malešević, Lozo, Miljević 1, Bukilić 6, Mijatović 2.

KANADA: Van Rajk 20, Savar, Murman, Vajt 8, Van Buskirk, Ogoms, Grej 10, Bejker, Mitrović 14, Bri 4, Džonson, Džozef, Džost, Maljo 18.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceKatarina LazovićAleksandra UzelacĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara