Marko Radulović (©Starsport)
Marko Radulović (©Starsport)

Vaterpolo transferi: Radulović u Posilipu, srpski tobdžija ostaje u Grčkoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 17:02

Dobožanov će izvesno promeniti sredinu

Najbolji evropski klubovi su mahom ‘zatvorili’ sastave ili su jako blizu da to učine, ali i narednih sedmica, do početka Olimpijskih igara u Parizu, biće sporadičnih transfera. Potencijalno bi od timova iz evropskog vrha mogao da bude aktivan Novi Beograd, posle novih odlazaka.

Marko Radulović će karijeru nastaviti u Posilipu. Srpski reprezentativac je pre godinu i po dana stigao u Novi Beograd, nije imao pravo nastupa prvih meseci, a u nedavno završenoj sezoni bio je jedan od najboljih blokera Lige šampiona. Ipak, došlo je do razlaza i MVP juniorskog Svetskog prvenstva će nadalje igrati u Napulju.

Izabrane vesti

Posilipo spada među najtrofejnije italijanske klubove, igrao je bitnu ulogu na međunarodnoj sceni, ali je prethodnih godina bio daleko od vrha u Italiji. Ali, u gradu podno Vezuva stvari se mrdaju sa mrtve tačke. Marko Radulović drugo je pojačanje, a pre njega angažovan je Darko Brguljan iz riječkog Primorja.

Što se tiče Novog Beograda, pored Marka Radulovića klub će izvesno napustiti i golman Lazar Dobožanov. Naredna stanica biće mu rumunska Oradea, gde je prethodne sezone mrežu branio Radoslav Filipović, koji je početkom ovog leta zadužio opremu kragujevačkog Radničkog.

Nikola Bogdanović je minule sezone bio najbolji strelac grčke lige, srpski tobdžija je na 27 utakmica za Apolon dao čak 94 gola u prvenstvu. Kada se na to doda da je bio efikasan u kupu i Evropi, te da je sve skupa isporučio 1233 pogotka, ne čudi što je njegov ostanak bio prioritet za klub.

Apolon neće tražiti novu ‘prvu pušku’, ali će igrački kadar pretrpeti rekonstrukciju. Nika Šušiašvili napustio je klub i prešao u kotorski Primorac, koji je pre levorukog šutera iz gruzije ozvaničio Dušana Matkovića, Sava Ćetkovića, Luku Murišića i golmana Frančeska Masara.


tagovi

Vaterpolo transferiVK Novi BeogradPosilipoVK OradeaVK ApolonMarko RadulovićLazar DobožanovNikola Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara