Gonsalo Ečenike (©Reuters)
Gonsalo Ečenike (©Reuters)

VAR non-stop radi kad su Italijani u bazenu: Di Soma razneo Grke, udario Genidunijasa i pocrveneo

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.01.24. | 20:21

Samo što arbitri često ne vide sve što treba i kada imaju asistenciju video-tehnologije

Čudne stvari se dešavaju kada igraju Italijani. I to nije prvi put, već traje godinama, decenijama. Spornih situacija je mali milion, trebalo je uvođenje video-tehnologije da olakša posao arbitrima, da im otvore oči, ali ni uz uz asistenciju kompjutera nisu u stanju da vide sve što treba. Ili ne žele.

VAR non-stop radi na Evropskom prvenstvu kada su Italijani u bazenu. Alesandro Veloto je protiv Gruzina spustio loptu iza imaginarne gol-crte, međutim, čist pogodak nije priznat. I kao da su ljudi koji treba da dele pravdu rešili da se oduže Setebelu. Progledali su kroz prste Lorencu Bruniju, kao da to nije bilo dovoljno. Edoardo di Soma je razneo Grke u prvom poluvremenu, pa udario Konstantinosa Genidunijasa. Drugi put da zažmure bilo bi previše, no crveni i poništen gol nisu ništa promenili u nastavku – 15:8.

Izabrane vesti

Grci su bili pomalo letargični u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, nisu igrali iz sve snage. Postepeno su se dizali tokom turnira i na kraju umalo osvojili istorijsko zlato. Izgubili su od Mađara posle izvođenja peteraca. Nešto slično kao u Fukuoki dešava se u Zagrebu. Olimpijski i svetski vicešampion je anemičan, bez energije je, no to u njihovom slučaju nništa ne mora da znači. Imaće zicer protiv Gruzina za direktan plasman u četvrtfinale, a posle – ko zna.

Ipak, trebalo bi bar malo da zabrine Teodorosa Vlahosa što njegovi momci nisu pokazivali nikakvu reakciju posle udaraca Italijana. Primedbi kod sudija jeste bilo, ne i žara. Nije im zaiskrilo u očima. Kao da se ništa nije dogodilo. I pre no što je Lorenco Bruni udario šakom po licu Stilijanosa Argiropulosa i napravio mu rasekotinu, te prošao nekažnjeno, nisu odavali utisak da bilo šta mogu da promene.

Ništa u napadu Grka nije funkcionisalo, još manje u odbrani. Teodoros Vlahos je pokušao i sa rokadom golmana, zamenio je Emanuila Zerdevasa, pružio šansu Panajotisu Corcatosu – nije bilo efekta. Sve je išlo od ruke Italijanima, posebno Edoardu di Somi. Do isključenja i crvenog kartona zbog udaranja nogom Konstantinosa Genidunijasa – neće igrati protiv Mađara, iz istog razloga danas nije bilo Aleksandrosa Papanastasijua – bio je izvanredan. Spakovao je pet golova, pogađao iz svih pozicija... Dao je i šesti, no njemu je prethodio pomenut prljav potez, pa je posle višeminutnog gledanja video-snimka, iako se iz prve sve videlo, pogodak poništen.

Edoardo di Soma je dobio isključenje sa pravom zamene, Angelos Vlahopulos strelom na dodavanje klupskog kolege Dimitriosa Skumpakisa nije uspeo da prodrma ekipu. Načisto su Grci potonuli. Gonsalo Ečenike delio je asistencije bez gledanja, centar Lorenco Bruni šraubom zatresao mrežu, a kasnije se među strelce upisao i drugi centar – Luka Marcijali. Sidraši su doneli Setebelu pet golova prednosti, a Andrea Fondeli dovršio posao.

Italijani su do pred kraj vodili i više nego duplo, Teodoros Vlahos nije mogao da veruje šta ga je snašlo. Sedeo je na klupi i odmahivao glavom. Odavno Grci nisu odigrali slabije, godinama ih niko tako nije ponizio. U timu Alesandra Kampanje je pored Edoarda di Some, strelca pet golova, najefikasniji bio Gonsalo Ečenike. Tri puta tresao je mrežu, kao i Angelos Vlahopulos kod Grka.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U HRVATSKOJ:

PRVA DIVIZIJA

GRUPA A (DUBROVNIK)

Četvrtak

Crna Gora – Francuska 10:10, petercima 10:9

Španija – Hrvatska 9:9, petercima 3:5

Subota

Crna Gora  Španija 12:14

20.15: (1.10) Hrvatska (13.0) Francuska (9.00)

Ponedeljak

17.45: Španija – Francuska

20.15: Crna Gora – Hrvatska

GRUPA B (ZAGREB)

Četvrtak

Gruzija – Italija 5:22

Mađarska – Grčka 8:10

Subota

Gruzija – Mađarska 11:15

Grčka – Italija 8:15

Ponedeljak

17.00: Gruzija – Grčka

19.00: Mađarska – Italija



tagovi

Vaterpolo reprezentacija ItalijeVaterpolo reprezentacija GrčkeEvropsko prvenstvo u vaterpoluAlesandro KampanjaTeodoros VlahosEdoardo di SomaGonzalo EčenikeAngelos VlahopulosDimitrios SkumpakisKonstantinos Genidunijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara