(©Starsport)
(©Starsport)

Uroš Stevanović: Ne znam ko nas je otpisao, išli smo da osvojimo zlato

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 14:05

“Dobili smo na samopouzdanju posle Grčke i bili najbolji kad je bilo najpotrebnije”, kaže selektor Srbije

Sleteli su zlatni vaterpolisti na aerodrom “Nikola Tesla” i sačekala ih je muzika iz filma Otpisani. Međutim, iako nisu bili prvi favoriti za zlato u Parizu, nijednog trena se na Olimpijskim igrama nisu osećali otpisanima.

Verovali su u sebe i slušali šta im je selektor Uroš Stevanović govorio, a to je da se izoluju, da se ne osvrću oko sebe i ne prate stvari iz ‘spoljnjeg sveta’. Sujetu i ego ostavili su po strani i, ispostavilo se, da je takav pristup bio najbolji mogući.

Izabrane vesti

Selektoru Urošu Stevanoviću bilo je ovo drugo olimpijsko zlato, ali prvo kao glavnom treneru. Prethodno je osvojio u Rio de Žaneiru obavljajući funkciju pomoćnika u stručnom štabu Dejana Savića.

“Ne znam ko nas je otpisao. Mi kao grupa nismo bili otpisani, išli smo da osvojimo zlato. Tražio sam momcima da ne prate medije, da ne čitaju komentare, jer mi smo ti koji kreiramo mišljenje i atmosferu. Hvala bogu što je nagrađen naš trud i rad neverovatnim rezultatom. Zahvalio bih mom stručnom štabu. Prvo Dajani Zoretić, koja je spremila ekipu, trenerima Stefanu Ćiriću, Darku Biliću, Milošu Ostojiću, fizioterapeutima, doktorima, sportskom psihologu Andriji Geriću, sudiji Mihajlu Ćiriću, koji se pokidao. Zahvalio bih i momcima za ovih godinu i po dana, čestitao bih im ne što su olimpijski šampioni, nego što su pobedili ego, sujetu, strahove, mane”, rekao je Uroš Stevanović.

Nije dobro izgledala Srbija u grupnoj fazi, postojao je i valjan razlog.

“Sigurno je Grčka, ne zbog njih, nego što je četvrtfinale. Tempirali smo formu za tu utakmicu, baš jer na prethodna dva takmičenja nismo prošli četvrtfinale. Morali smo da skinemo opterećenje sa igrača. Uspešno smo odradili taj deo posla, i oni i mi”.

Najbolje su, ipak, sačuvali za kraj, za individualno moćne ekipe, koje na timskom planu nisu bile u stanju da se nose sa olimpijskim šampionima.

“Jedinu ekipu koju nisam želeo u četvrtfinalu je Grčka, dobila nas je u tri utakmice na velikim turnirima, plus dve trening utakmice. Ovog leta smo se dobro spremili i za Grčku, i za Ameriku i za Hrvatsku, ekipe koje su slične po individualnom kvalitetu. Dobili smo na samopouzdanju posle Grčke, pa smo posle odigrali skoro perfektno, posebno u finalu. Grci imaju kvalitet, dosta kombinacija, teško je to spremiti u dva dana. Na poslednje dve utakmice, kada je najpotrebnije, bili smo najbolji”, zaključio je selektor Srbije.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024vaterpolo reprezentacija SrbijeUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara