(© FIVB)
(© FIVB)

Ujutru, uveče, svejedno je: Da li u deset ili u 19.30 moramo da budemo spremne

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.09.23. | 12:50

Maja Aleksić i Slađana Mirković posle uvodne pobede u Kini

Postala je fraza da velike ekipe pobeđuju i kad ne blistaju. Na nju bi se, iz malo drugačijeg ugla, mogla dodati odlika naših odbojkašica: ne dozvoljavaju da ih ubedljiv trijumf zavara.

Naprotiv, u svakom trenutku spremne su na dozu samokritike, kao što je bio slučaj posle rutinskog slavlja nad Meksikom, vrednog prvih bodova na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre. Rezultatski, Srbija je u Kini izgledala savršeno. Igrački, prema oceni, Maje Aleksić ne baš.

Izabrane vesti

Ne mogu da kažem da je bila teška utakmica, jer nam protivnik nije zadavao toliko muka, sa izuzetkom trećeg seta. Više su razlog za to bile naše greške i nedisciplina. Verovatno je to bilo opuštanje, jer smo prva dva seta dobile lako“, primetila je Aleksićeva.

Srednji bloker naše reprezentacije je meč završila sa 11 poena, od kojih četiri iz bloka. I deluje da igra nije problem, čak i u izmenjenom sastavu, protiv autsajdera kakav je Meksiko, već navikavanje na prilike u Ningbou. Prvi meč su naše devojke igrale u deset časova po lokalnom vremenu, naredni sa Ukrajinom počinje u 16.00, sa Kanadom će opet morati rano da ustanu, kao i sa Dominikasnkom Republikom (u deset), protiv Češke i Holandije će na teren opet od 16, a završni meč na turniru igraju sa domaćom selekcijom, od 19.30 po tamošnoj satnici.

Znamo kakav nam je raspored. Imaćemo još dve utakmice u istom terminu sa težim protivnicama. Ustali smo rano, uradili sve što smo morali, čak smo stigle i jedan snimak da pogledamo. Moramo da budemo spremne, bilo da igramo u deset ili 19.30“, rekla je Aleksićeva.

Šansu je dobila umesto Jovane Stevanović, koja nije ni ulazila u igru, kao ni Tijana Bošković, Aleksandra Uzelac, Bianka Buša, Aleksandra Jegdić, Ana Jakšić i Maja Ognjenović, koju je u ulozi tehničara odmenila Slađana Mirković.

Rezultatski bi se reklo da nije bilo teško i stvarno nije. Kao i svaka prva utakmica, sigurno je pomalo naporno, naročito kada je termin nezgodan, ali smo se adaptirale. Naša ekipa je otvorila utakmicu kako valjano, pogotovo rezultatski. To se očekivalo, jer je kvalitet sigurno na našoj strani. Ukrajina će sigurno biti kvalitetniji rival, ali idemo korak po korak do Pariza”, rekla je Slađana Mirković.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbijekvalifikacije za Olimpijske igreKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Slađana MirkovićMaja Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara