U subotu i Srbi na borilištima: Milica za početak, Izabela za kraj dana

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.07.24. | 15:42

Raspored naših takmičara na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre u Parizu zvanično će biti otvorene večeras u 19.30, mada su pojedina takmičenja (fudbal, ženski rukomet, ragbi...) već počela. Srpski takmičarski na borilištima će se naći od subote, a čast da probije led ima džudistkinja Milica Nikolić. Njena borba sa Marušom Štangar u kategoriji do 48 kilograma 14. je po redu. Program počinje u 10 časova i trajaće sve do četvrtfinala, tako da bi mogla da ima više borbi.

U 10.10 kreće veslanje u skifu, a Jovana Arsić učestvuje u šestoj trci. Jedan od naših kandidata za medalju, Damir Mikec, na strelište sa svojim vazdušnim pištoljem izlazi u 10.30.

Izabrane vesti

Pažnja će zatim ponovo biti usmerena na veslanje, odnosno tandem Nikolaj Pimenov - Martin Mačkovića, čija trka u dubl skulu počinje u 11.30.

Muška plivačka štafeta u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov trkaće se 4x100 metara slobodnim stilom od 12.26, a četiri minuta kasnije Zorana Arunović puca iz vazdušnog pištolja.

Za mnoge će sportski događaj dana biti izlazak Novaka Đokovića na teren. Srpski as oko 13.30 igra meč prvog kola protiv Metjua Ebdena iz Australije.

Nadamo se da će Novak brzo završiti svoj posao, pa da gledamo Saru Ćirković kako boksuje u kategoriji do 54 kilograma protiv Jutamas Jitpong sa Tajlanda.

Za kraj dana, navijaćemo za stonoteniserku Izabelu Lupulesku koja od 20.45 igra protiv Adrijane Dijaz iz Portorika.



tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara