Komentari na vest

Turkinje trenutno nisu snažne kao prošle godine, Brazilke moćno do 12-0

N

Neox

pre oko 2 meseca

Ako se kojim slucajem sastanu sad na OI opet ce Brazil da pregazi Tursku u igri kao na VNL.
S

Simonovic

pre 3 meseca

Razbile ih kao nikog, razvukle ih kao zvaku. Ko bi rekao da ce Turska uzeti svega 14 poena u prva dva seta. Ponizenje. Igracice im deluju preumorno, jedva stoje na nogama, a 70% tima im ima povrede, a vamo ih muce da igraju VNL. Javnost im nabila pritisak da moraju biti prve na FIVB listi, da su najbolje na svetu, da im niko nije ravan, neki su jos u januaru napisali da su olimpijske sampionke. Pukle pod pritiskom, juce cim je Kina smanjila na 2:1 one su psihicki potonule a Santareli izgledao kao da je osamaren, ocigledno i on ima pritisak od strane Turaka. Brazil ove godine igra mnogo bolje nego prosle godine. Uvek sam rekao na OI se treba najvise plasiti Brazila i Amerike, i to je istina. To su zemlje koje znaju kako se igraju olimpijske igre i znaju sta znace olimpijske igre i kako da se nose sa tim pritiskom u olimpijskoj godini. Turci se busaju da imaju najjacu ligu na svetu a nisu ni jednoj mladjoj igracici dali sansu da se razvije kroz ovaj VNL i da odmori bar neku igracicu npr Hande Baladin koja od prvog vikenda VNL-a igra povredjena.
K

Kvaka

pre 3 meseca

Ne postoji način na koji se igraju olimpijske. Jedino što je pritisak malo veći. SAD neće uraditi ništa na olimpijskim, a BRA konkurent za zlato. BRA ima jako kvalitetan tim, u odnosu na prošle godine, Ana Kristina je tu, I Rosamaria na korektoru umesto Kisi. Na korektoru su ujedno najslabije, ali i tu su dobre. A na svim ostalim pozicijama su jako kvalitetni. Karol, Taisa, Makris, Gabi. Jake su.
S

Simonovic

pre 3 meseca

@Kvaka, da i te kako postoji taj specijalan nacin na koji se igraju olimpijske igre. Odlican primer ti je Brazil koji je dvostruki olimpijski prvak a nikad u zivotu nije osvojio svetsko prvenstvo, izgubili su cak 2 ili 3 finala na SP. Amerikanke takodje, mucile su se na svetskim prvenstvima uvek, nekako osvojise te 2014.godine ali su na Olimpijadi uvek tu i uzimaju medalje. Poslusaj izjavu Kelsi Robinson koja prica kako kod njih u Americi niko ne mari za Vnl i za svetska prvenstva, da javnost i ceo sistem priznaje samo OI i u svim sportovima u Americi, sportisti imaju specijalne pripreme za OI i drugaciji nacin rada, zato i ne cudi da su Amerikanke uvek tu u borbi za medalju na OI. Bila je Rosamaria i prosle godine tu ali nije bila u formi kao sto je ove godine, i ona i Ana Cristina su u super formi kao i Thaisa i Carol, videcemo da li je trenutna. Bice ovo najbolje OI do sad.
K

Kvaka

pre 3 meseca

Naveo si mi primer, ja bi hteo da čujem koji je način. Tako da ne verujem i dalje. To što pričaš za BRA i SAD može da bude samo indicija, nikako dokaz. Ako znaju kako se osvajaju olimpijske, zašto ne znaju kako se osvaja svetsko.
S

Simonovic

pre 3 meseca

@Kvaka, zato sto su njima OI glavno takmicenje cujes sta sam napisao za Kelsi Robinson sta je izjavila. Prosto i one i Brazilke imaju poseban sistem rada i spremanja za Olimpijske igre, to su zemlje koje najvise drze do Olimpijskih igra. Imaju sasvim drugaciji pristup za Olimpijske igre
K

Kvaka

pre 3 meseca

1. Ako svetsko igraju onako usput, zašto šalju najjači sastav? Brazil čak i VNL igra u punom sastavu. Kako to objašnjavaš? 2. Kako znaš da brazil ima poseban sistem? 3. Zašto im taj sistem 2016 nije doneo rezultat. USA treća, BRA peti. 4 Šta ti znači "najviše drže do olimpijskih"? 5. O kakvom sistemu se radi?
B

Brundo

pre 3 meseca

Rekoh da ce Turska da postane zrtva sopstvenih nerealnih ocekivanja.Navijaci od njih zahtevaju i prvo mesto na FIVB rang listi i zlato u Ligi Nacija i zlato u Parizu.I misle sve ce to Vargas da im donese koja rec turskog ne zna.E pa u timskom sportu to ne ide tako.I Svedska ima Hak pa sta su uspeli da osvoje?Nista.Jos se nisu plasirali na SP i OI a kamoli da osvoje medalju.
M

Miniminiminj

pre 3 meseca

Danas cin su zaustavili par puta Vargas, kompletan tim pao i vidis im u ocima da im nije dobro i da ne znaju sta ce od sebe. Ebrar dokazala sto Turska pre Vargas nije uzimala zlato a ni igrala puno finalnih utakmica, devojka ni jednu vaznu utakmicu nije odigrala dobro, psihicki nestabilna igracica skroz!