Ivica Tucak (©Reuters)
Ivica Tucak (©Reuters)

Tucak: Otvorena su nam vrata raja! Najnesrećniji na svetu bio sam posle poraza od Srbije u Riju

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.24. | 11:26

“Hoću zlato, moji momci hoće zlato, ali Srbi znaju da igraju ovakve utakmice”, kaže selektor Hrvatske

Crtao se vaterpolo El Klasiko u četvrtfinalu Olimpijskih igara, međutim Amerika je pobedom u poslednjem kolu grupne faze bacila Hrvatsku u drugi deo kostura i, ispostaviće se, samo odložila susret starih znanaca.

Srbija i Hrvatska za olimpijsko zlato, kao pre osam godina u Rio de Žaneiru. I tada je na Ivica Tucak obavljao selektorsku funkciju, i to bi mogao da bude jedan od aduta svetskih prvaka u finalu. Iskustva ima, ne manjka mu, i ako neko u dušu zna olimpijskog šampiona – to je on.

Izabrane vesti

Sve zna o Srbiji, ali i olimpijski šampion o hrvatskom sastavu. Nema nepoznatih pred novo finale.

“Otvorili smo vrata raja, kroz njih treba proći. Ja za ovo živim, ovo je moj san, olimpijsko zlato. Presrećan sam, uveren sam da mi imamo snagu da odemo do kraja protiv jednog fantastičnog protivnika. Čestitam i reprezentaciji Srbije”, poručio je Ivica Tucak i nastavio o olimpijskom šampionu:

“Na momente sam gledao drugu utakmicu, nisam mogao da spadam. Znamo sve o Srbiji, znaju oni sve o nama. Ponavljam, uveren sam da imamo snagu, pitamo se i mi i protivnik, ostavićemo srce da uzmemo ovo zlato”.

Prisetio se hrvatski selektor i čuvene utakmice u Rio de Žaneiru...

“Da su SAD i Srbija igrali bilo koju utakmicu, a ne polufinalnu, Amerikanci bi dobili. No, Srbi znaju da igraju ovakve utakmice za medalju i biće teško u finalu. Mi smo došli ovde da postanemo olimpijski pobednici. Kada smo u Riju izgubili finale protiv Srbije, bio sam najnesrećniji čovjek na svetu, ne shvatajući šta znači olimpijska medalja. Ovo je strašno šta ovi momci rade. Hoću zlato, moji momci hoće zlato. Otvorena su nam vrata raja”, zaključio je Ivica Tucak.



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija HrvatskeIvica Tucak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara