Branislav Mitrović (©MN Press)
Branislav Mitrović (©MN Press)

Trijumfalan završetak u Dalasu: Srbija se revanširala Amerikancima, Mitrović kao u najboljim danima

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 03:59

Delfini se sa američke turneje vraćaju sa učinkom od dve pobede i isto toliko poraza

Američka turneja gledano na rezultatskom planu nije počela onako kako je Uroš Stevanović zamišljao. Meč Delfina sa Amerikom u Lujvilu obeležila je tuča, usledio je i poraz od Španije, ali je olimpijski šampion na trijumfalan način završio boravak u Teksasu. Revanširao se svetskom prvaku u Dalasu, a zatim i Amerikancima - 14:11.

Delfini se sa američke turneje vraćaju sa učinkom od dve pobede i isto toliko poraza, a domaćinu su uspeli da vrate milo za drago posle boljeg izvođenja peteraca. U penal-seriji Amerikanci nisu uspeli da savladaju Branislava Mitrovića, dok su u srpskoj reprezentaciji precizni bili Ognjen Stojanović, Đorđe Vučinić i Vasilije Martinović.  

Izabrane vesti

Srbija je daleko bolje odigrala utakmice u Dalasu od onih u Lujvilu, selektor Uroš Stevanović ima razloga za optimizam, jer je dosta u fazi napada dobio od Vasilija Martinovića, a u poslednjoj utakmici na turniru gol za odlazak u penal-dramu stigao je preko centarske pozicije. I to je delo Nemanje Ubovića koga je vratio u državni tim. Pride, Dušan Mandić je propustio desetodnevno proputovanje po Teksasu. 

Daleko od toga da mini-pripreme u Americi daju pravu sliku, nju će reprezentativni i stručni štab Srbije iole bolje moći da sagledaju tek tokom Svetskog kupa u martu. Boravak u Americi i utakmice sa domaćinom i Špancima su kvalitetna proba za sve ono što čeka Delfine ove godine, a Uroš Stevanović se uverio da je golgeterska produkcija, za sada, najizraženija sa bekovske pozicije.  

Opet su Radomir Drašović i kapiten Nikola Jakšić odigrali dobru utakmicu, dva puta su se upisali na semaforu, a podjednak broj golova dao je i Đorđe Vučinić, kao i Ognjen Stojanović i talentovani Vasilije Martinović. No, prvi među jednakima za novu pobedu bio je golman Branislav Mitrović. Sakupio je 16 intervencija i izbacio iz takta američke šutere. Posebno to važi za Aleksa Bouvena, koji je pogodio dva puta iz 11 pokušaja.



tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaUroš StevanovićBranislav Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara