Bojana Gočanin (©FIVB)
Bojana Gočanin (©FIVB)

Treći poraz u Fukuoki: Japanke prejake u punoj dvorani, Srbija izgubila još osam bodova

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 13:40

Naše devojke ovog puta nisu mogle ni do seta

Potpuno su nadigrane danas odbojkašice Srbije u Fukuoki. Treći poraz ove nedelje bio je ujedno najbolniji, a nanele su im ga igračice Japana pred punom dvoranom. Radovala se domaća reprezentacija maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:22, 25:18, 25:15).

Na prethodna dva meča izabranice Saima Pakana su uzimale po set i bile su mnogo ozbiljnija pretnja protivniku, a sada nisu imale dovoljno oružja da budu ravnopravne sa azijskim timom.

Izabrane vesti

Još jedan neuspeh je Srbiji oduzeo još osam bodova na FIVB rang listi, pa sada ima 291 na devetoj poziciji. Podsetimo, Ligu nacija ove godine počeli smo sa 350.

Svakako je cilj u komercijalnom takmičenju bio da se pokažu i dokažu mlade nade, jer je olimpijska viza obezbeđena prošle godine u kvalifikacijama. Podmlađeni tim nije imao pritisak - prva dva vikenda bila je nešto jača ekipa, a sada su tu devojke uglavnom iz domaće lige. Samo Vanja Bukilić ima internacionalno iskustvo.

Šanse za finalni turnir su odavno propuštene, pa je preostalo da Marija Miljević i drugarice još samo odmere snage sa Italijankama i tako zatvore ovu priču. Taj duel je na programu u nedelju od 8.00 časova. Protivnice će igrati u najjačem sastavu, pa naše igračice mogu rasterećeno da izađu na teren, jer nemaju baš ništa da izgube. Svi će očekivati maksimalnu pobedu Italije, a na Srpkinjama je da pruže bar nekakav otpor i oproste se od Lige nacija.

Što se današnjeg duela tiče - najefikasnija u taboru Srbije ponovo je bila Vanja Bukilić sa 13 poena. Mina Mijatović koja je ovog puta dobila šansu od prvog minuta brojala je do devet. Vanja Ivanović i Nataša Čikuc-Dins imale su po šest, a Ana Malešević pet. Jovana Cvetković je zabeležila dva, a Rada Perović i najmlađa reprezentativka Milica Vidačić po jedan.

Kod pobednika Išikava je upisala 17, a Koga je pratila sa po 14. Japanu je danas i zvanično potvrđeno osvajanje olimpijske vize, pa su im dodeljeni kačketi koje dobijaju svi učesnici.

TREĆI VIKEND LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠICE U FUKUOKI

Sreda

Holandija - Srbija 3:1

Petak

Srbija - Francuska 1:3

Subota

Japan - Srbija 3:0

Nedelja

8.00: Srbija - Italija



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara