Momir Ilić i Dragan Pešmalbek (©Reuters)
Momir Ilić i Dragan Pešmalbek (©Reuters)

Titula za Ilića i Pešmalbeka

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 20:32

Srpski tandem posle Kupa Mađarske sa Vespremom očekivano osvojio i krunu kod naših severnih suseda, 28. u istoriji. U drugom meču pobeda u Segedinu sa 34:30

Rukometaši Vesprema koliko-toliko su spasili sezonu osvajanjem duple krune u Mađarskoj. Slaba je to uteha za bogati klub koji drugu godinu zaredom nije uspeo da se domogne završnog turnira Lige šampiona u Kelnu, koji je na programu 8. i 9. juna u hramu evropskog rukometa, Lankses areni u Kelnu.

U finalu plej-ofa, očekivano je tim trenera Momira Ilića i pivotmena Dragana Pešmalbeka dobio u dva duela ove sezone očajni PIK Seged koji će naredne da igra u znatno promenjenom sastavu. U Segedinu je bilo 34:30 za branioca krune koji je stigao do 28. titule kod naših severnih suseda.

Izabrane vesti

To je sedma pobeda Vesprema protiv PIK Segeda ove sezone u isto toliko mečeva, a videćemo da li će to da bude dovoljno da Momir Ilić dobije novo poverenje uprave Vesprema. Posle ispadanja u četvrtfinalu Lige šampiona od danskog Olborga, navijači su protestovali protiv srpskog stručnjaka, tražili su od uprave da ga smeni. U Vespremu su tada stali iza Aranđelovčanina kome je istekao trogodišnji ugovor.

Ostaje da se vidi da li će dupla kruna da popravi utisak, odnosno da li će mladi stručnjak, koji je pre četiri godine završio igračku karijeru upravo u redovima mađarskog šampiona, i dalje da predvodi jedan od najbogatijih klubova na svetu, verovatno sa najvećim budžetom u Evropi.

Naredne sezone dres PIK Segeda nosiće srpski reprezentativac Lazar Kukić, dok će na kormilu da bude Mikael Apelgren koji je sa Savehofom bio šampion Švedske.



tagovi

Dragan PešmalbekMomir IlićVespremPik Seged

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara