Lazar Kukić, Vladimir Cupara, Miloš Kos i Dragan Pešmalbek (©Starsport, ©MN Press)
Lazar Kukić, Vladimir Cupara, Miloš Kos i Dragan Pešmalbek (©Starsport, ©MN Press)

Berićetan vikend za Srbe: Trofeji za Kukića, Cuparu, Kosa, Pešmalbeka i Ilića

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 12:55

Srpski rukometaši osvojili Kup Rumunije, Mađarske i Hrvatske

Prethodnog vikenda na programu su bili finalni turniri nacionalnih kupova širom Evrope, a u njima su Srbi bili zapaženu ulogu, pogotovo u susednim zemljama.

U subotu je levi bek Orlova Miloš Kos sa Zagrebom osvojio Kup Hrvatske posle pobede u finalu protiv Sesvetea sa 27:19. Momak iz Kozarske Dubice je postigao šest golova za šampiona ove zemlje koji je na pragu odbrane trona i u prvenstvu, na korak je da ostane jedini prvak naših zapadnih komšija. Ovo je bio jubilarni 30. kup za Zagrepčane.

Izabrane vesti

U Rumuniji je pre nekoliko nedelja Dinamo odbranio tron bez poraza, a tim iz Bukurešta za koji igraju srpski reprezentativci Lazar Kukić i Vladimir Cupara su stigli do duple krune. Prošle sezone skup projekat iz komšiluka nije uspeo da osvoji ovaj trofej, ali sada je dominantno stigao do pehara. U finalu je pobeđen najveći rival Konstanca sa 23:19.

Tim Ćavija Paskvala imaće šansu narednog vikenda u Hamburgu da stigne i do međunarodnog trofeja. Igraće na završnom turniru Lige Evrope, u konkurenciji nemačkih timova - Fikse Berlina, Rajn Nekar Levena i Flensburga.

Kukić na kraju sezone odlazi u PIK Seged, dok Cupara ima ugovor sa rumunskim timom još dve sezone.

Vesprem se oporavio posle kraha u Ligi šampiona u četvrtfinalu protiv danskog Olborga. Tim Momira Ilića je pobedio PIK Seged u finalu Kupa Mađarske sa 33:30. U pobedničkom timu igrao je pivotmen Orlova Dragan Pešmalbek.

U Makedoniji Uroš Borzaš i Bogdan Radivojević nisu uspeli da stignu od trofeja kupa. Posle penal ruleta je slavio Alkaloid Kirila Lazarova. Ako je za utehu, Radivojević, koji nije bio u planovima selektora Srbije Borisa Rojevića za dvomeč sa Španijom u baražu za Svetsko prvenstvo, bio je najefikasniji igrač finalnog turnira u Skoplju sa 12 golova.

19.00: (1,10) Kil (14,0) Gepingen (9,00)

Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić (van stroja zbog povrede prsta) sa Fikse Berlinom su obezbedili plasman u Ligu šampiona naredne sezone, ali će teško da stignu do Salatare u Bundesligi pored šampiona Evrope, Magdeburga.



tagovi

Lazar KukićMiloš KosVladimir CuparaDragan PešmalbekRK Dinamo BukureštRK ZagrebVespremMomir Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara