Tijana Bošković (Star sport)
Tijana Bošković (Star sport)

Tijana: Probaćemo da igramo sjajnu odbojku i da osvojimo jedinu medalju koju nemamo

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 13:39

„Volim kada igramo protiv jakih, jedva čekam da počne turnir“, poručuje Boškovićeva

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Srebro u Riju, bronza u Tokiju. Red je na zlato. Tako razmišljaju i tako se spremaju srpske odbojkašice, predvođene najboljom na svetu – Tijanom Bošković.

Izabrane vesti

Srpska gracija nema nikakav problem da glasno kaže da ovaj tim ide po najsjajnije odličje, iako je konkurencija paklena.

„Veoma sam počastvovana i srećna što sam ovde, treći put predstavljam Srbiju na Olimpijskim igrama. Nadam se da ćemo ostati zdravi i da ćemo ostvariti ciljeve. Bile smo srebrne u Riju, bronzane u Tokiju, pa znamo koja su sada naša očekivanja“, poručila je Boškovićeva.

I ne krije Tijana da jedva čeka da Igre počnu.

„Imamo veliku iskustvo iza nas, Maji Ognjenović su ovo pete Igre, nas nekoliko smo tu od Rija. Ovog puta je malo drugačiji sistem takmičenja, utakmice u grupi su jako važne da biste imali lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Ovo je po izjednačenosti najteži turnir, šest-sedam reprezentacija ravnopravno konkurišu za zlato. Mene to raduje, volim kada igramo protiv jakih. Jedva čekam da počne turnir. Osećamo veliko samopouzdanje, kvalitetno smo radile, znamo recept za uspeh i spremne smo za početak“.

Tijana u kratkim crtama otkriva kako izgleda „pakleni plan“ srpskih odbojkašica za Pariz.

„Probaćemo da igramo sjajnu odbojku i da osvojimo zlato, jedinu medalju koja nam nedostaje. Nadam se da će iskustvo koje imamo i mladost u timu biti dobra kombinacija za zlato. Imamo i veliki kvalitet. Spremne smo. Nema razloga da ne verujemo da možemo da osvojimo“.

A, ključ uspeha nije samo teren.

„Najvažnije je da dobro igramo, ali ono što našu reprezentaciju krasi je odlična atmosfera i to će biti veoma važno. OI su posebne, jer smo svi zajedno, imamo podršku od drugih sportista i mislim da će nam to mnogo značiti“, podvukla je Tijana Bošković.


tagovi

Pariz 2024ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara