Komentari na vest

Tijana Malešević na treninzima reprezentacije: Želim da vidim da li je trenerski posao za mene

L

Ljudi

pre 9 meseci

Ne mogu da verujem da je svake godine ista prica, vec 4,5 godina, tacnije od ep 2019. krece prica kako mi necemo nista osvojiti… neverovatno, pritom i da ne osvojimo, sta je tu cudno i neobicno?
r

rezultati malo samo

pre 9 meseci

Malo informacija da se vidi iz drugog ugla. Poslednji rezultati na evropskom -Srbija Muški fudbal 23 godine bez plasmana na EP Ženski fudbal.nikad nisu bile na EP Muški vaterpolo 9 mesto EP Ženski vaterpolo 9 mesto EP Muški rukomet 20 mesto EP Ženski rukomet 15 mesto EP Muška košarka 9 mesto EP Ženska košarka 5 mesto EP Muška odbojka 4 mesto EP Ženska odbojka 2 mesto EP-SREBRO Odbojka sa obe selekcije u polufinalu kao jedini sport iz Srbije.Odbojkašice jedine sa medaljom.
O

Ovaj fazon

pre 9 meseci

Odbojkaši zlato Sidnej. Vaterpolisti zlato Rio, Tokio. Odbojkašica nigde.
r

rezultati samo malo

pre 9 meseci

Ovaj fazon Odbojkaši Jugoslavije u Sidneju.Od nezavisnosti Srbije nemamo medalju muška odbojka na OI.Vaterpolo dva zlata Rio i Tokio a odbojka ženska srebro i bronza Rio i Tokio.Olimpijske igre samo ženska odbojka i muški vaterpolo sva učešća od nezavisnosti Srbije na OI.Sad je tema evropsko a OI su sledeće godine.
s

steva LJIG

pre 9 meseci

Za ovaj fazon U Tokiju od dvoranskih sportova odbojka jedina sa prostora bivše Jugoslavije donela medalju.Ženska odbojka.Jedine u ženskoj odbojci iz evrope donele medalju. Vidi se da ne voliš ženski sport zato sedi 1.
A

A EP što ne kažeš

pre 9 meseci

Čak i ovako skrnave niko ih nije gazio 25:11 i to pred domaćom publikom 😂😂😂
r

rezultati samo malo

pre 9 meseci

A EP što ne Misliš.na 2021 i na Italiju koju ostavismo bez medalje opet na OImpijskim igrama.Laganih 3 0 za sat vremena i kući.Nama druga uzastopna medalja sa OI .Neko dve za redom a neko nikad ni jednu.Neko dve medalje za jedno leto a neko jednu.Neko je i zvanični šampion sveta.Sramota je ispasti u četvrfinalu ne gubiti u finalu.Samo ti navijaj za Italiju,sve tenisere koji igraju protiv Novaka.Raduj se neuspehu vaterpolista i zato sto Jokic ne igra 2023.Nije ti lako.
n

nemam ja

pre 9 meseci

nikakav problem sa našim trijumfima. imam problem sa botinama koje brane svu trulež sistema jer se skrivaju iza sticaja okolnosti ili uspeha individue i pritom pišu blamantne stvari bez ikakvog poznavanja materije koje vredjaju svakog iole zdravomislećeg čoveka
r

rezultati samo malo

pre 9 meseci

nemam ja Imaš ti problem.Zameraš sve devojkama i samo ismevanje istih jer su druge u evropi .Stidi se.Skrnave nazvati najbolje na svetu.Sramota.
s

steva LJIG

pre 9 meseci

@nemam ja Sticaj okolnosti četiri puta za redom biti na OI.Vezati osam medalja za redom što nije uspela nijedna reprezentacija u Srbiji od 80 godina.Biti šest puta u polufinalu evropskog za redom.Uzeti 4 medalje za redom na prvenstvu evrope je slučajno.Biti prvak evrope 3 puta za manje od 10 godina slučajno.Uzeti dve medalje na olimpijskim igrama za redom je slučajno.Biti prvak sveta 2 puta za redom takođe.Biti prvak sveta bez poraza splet slučajnih okolnosti.Pa kako rukometašice Srbije napr nemaju tu sreću.One od raspada Jugoslavije na olimpijskim igrama bile nisu.Fudbal nikako da nam ogreje sunce da slučajno.eto budemo bar jednom prvaci evrope ili SVETA.
s

stevane

pre 9 meseci

dogovori se prvo sam sa sobom odakle računaš vreme da ne bude malo 80 god a malo onda ne, ne, ja to since 2018 :)
s

skromo

pre 9 meseci

Srbija nece dobito Italiju tamo ni u crtanim filmovima, to dobro upamtite. Polufinale i borba za medalju, makar i bronzu bila bi odlican rezultat, s obzrom na selektora, atmosferu, cinjenicu da imamo medju 4 primaca jednu novu i jednu igracicu koja je do sada bila epizodsta. Ne kontam ni sto i Ognjenovic i Drca? U godinam su, obe se oprastaju u Parizu dogodine..Mogla je na EP samo jedna od njih uz neku mladju koja ima kakav takav kvalietet u buducnosti (ako uopste imamo talentovanih tehnicara). Nije isklujceno ni da puknu, da izgube ili od Belgije ili od Poljske i da odu cetvrtfinalu na Italiju ili Tursku. Tada ce nam iz OSS govoriti da 5 u Evropi mesto treba slaviti kao veliki uspeh. Jer, njima je i 17 na SP na kadete i kadetkinje - uspeh. Mada, iskreno, 5 mesto , ako pogledam kvalitet tima i nije nerealno. Sem Tijana i Maje i Drce (one su na kraju karijera) mi svetsku kalsu NEMAMO. Ni na jednoj drugoj poziciji. A bome ni za evropski vrh. Santareli ih je ucinio bljim za 30 odsto - vecinu njih. Sada, ne verujem da ce se to ponoviti.
k

koliko para toliko muzike

pre 9 meseci

Poredimo se sa državama koje imaju po 5 više stanovnika od Srbije..Gde se u odbojku ulaže.Gde i naše igračice igraju.Nema u reprezentaciji nijedna koja će u narednoj sezoni igrati u našoj ligi.U Italiji i Turskoj u najboljim timovima igračice su plaćene preko milion eura.U Srbiji u klubu koji je šampion Srbije igraju za 350 eura mesečno.Koliko se ulaže u odbojku u Srbiji jako je neozbiljno da se razmišlja o medaljama.Da se bronza ili 5 mesto smatra neuspehom.Većina reprezentacija ima svoje trening centre.Imaju više igračica.U Srbiji rezultat tražite od košarke tu se ulaže.Od fudbala gde imamo 1000 klubova i svaki ima svoj stadion Odbojkaški klub nijedan u Srbiji nema halu.Jedan trener u košarci i fudbalu je plaćen više od svih trenera u muškoj i ženskoj super ligi.Većina ih u odbojci nema radni staž.Nisu ni profesionalci jer nisu zaposleni u klubu.Tako se ne prave igrači za medalje.Uslovi pre svega pa onda tražiti rezultat.Naš prvak Srbije nema halu za ligu šampiona. Srbija je zemlja košarke.Odbojka je bila.i dalje se smatra malim sportom.
@

@koliko toliko

pre 9 meseci

Kakvo lupetanje. Prvo, kaže u šampionu zemlje igraju za 350 evra. Na stranu što je informacija netačna, nisi napomenuo da trenutni šampion zemlje već par sezona forsira taj sistem u kojem dovlači, još od vremena Cakovića i njegovog selektovanja najbolje i najtalentovanije kadetkinje u Srbiji (16, 17 god) pa sa njima igra. Daj mi jednu od 16 godina koja dobija milion evra i svaka ti čast. Verovatno je ova Tasić što su je sad doveli pa prosledili odmah u Omladinac ta igračica koja zaslužuje milionče? Što s' dizanjem dve veze nema, to nema veze. A i pričamo o tih 350 evra kao da je to neka para od koje one treba da žive, a da to nije samo "džeparac" koji se nagomilava. Na kraju sezone 3500, za jedno letovanje ili za neki autić sasvim lepa para, za nekog ko nema ni srednju školu još. Naravno, kako u Jedinstvu tako i u ostalim klubovima, što igrač/igračica ima više iskustva i veći renome, veća je i plata. Što ne kažeš da za jednu sezonu igranja u Ubu ili Lajkovcu, prosečni superligaški igrači (dakle ne Ana Antonijević i slično), nego igrači koji dalje od Superlige nisu videli u životu, mogu sebi lep stan da isplate? Za jednu sezonu! Igra i može dogodine odmah keš na ruke i ključevi. Srednjoškolci redom svi, a zaradjuju po više hiljada evra mesečno. Pa toliko ni neki inženjeri, programeri u firmama ne dobijaju, doktori, profesori... Za dva treninga dnevno od po dva sata (a negde je to čak i jedan trening dnevno). Malo li je? Šta kažeš dalje, nacionalni centar? Pa evo, ko osim fudbala ima nacionalni centar? Niko. Čak sada ga i grade. A šta je nacionalni centar falio Miljkoviću i Grbićima kada su osvojili zlato u Sidneju. Klasično lupetanje gluposti. Samo tada je tog Miljkovića i tog Grbića imao neko da nauči odbojku a danas su tu kojekakvi trenerčići koji za sve nadju izgovor i super je i 17 mesto nema veze. Znači normalno je da dodju na to prvenstvo deca koja rekreativno igraju odbojku par puta nedeljno i da budu bolja od profesionalki koje treniraju dva puta dnevno?! Savršeno normalno, kada je Savez takav kakav je. Kada stručna komisija izabere samu sebe na konkursu. Onda ništa drugo ni ne treba očekivati.
k

koliko para toliko muzike

pre 9 meseci

@koliko toliko Sve sam.napisao.Sve je jasno.Ne može iz nasih klubova da se pravi igrač za reprrzenteacije.Prošlo je vreme Miljkovića to je druže prošli vek.U Srbiji je odbojka mali sport.Kada se to promeni a teško da će, onda treba da se poredimo sa silama kao što su Brazil,Kina,Rusija,Poljska,Italija itd.Odbojka ovde.nikoga ne zanima.Ispratiš na takmičenje prvake sveta sa 2 novinara.Na utakmicu pred takmičenje dođe 150 ljudi u halu.
k

koliko ovoliko

pre 9 meseci

@koliko toliko E sad znamo da imamo profesionalne u odbojci sa 16 godina.Znaci zaposlene u klubu gde im ide rasni staž.Istina je da ta deca tj većina njih plaćaju članarine a neke imaju do 3500 din mesečno stipendije.
v

visoko

pre 9 meseci

@skromno Mi smo legende.Kritikujemo Terzu a on nam donese medalje.Ne valja nam Santareli a on nam donese medalje.Sad ne valja ni Gvideti.Daj bože da i on donese medalju pa da dobije koji lajk.Svi selektori u Srbiji.I svi prave spisak i znaju mane najboljim na svetu.Kako li samo toliko traju i donose medalje.To nikako da saznamo.Tajnu uspeha najboljih na svetu.Uživajte leto je.Dok se mi kupamo godinama unazad na moru one treniraju.I onda mi njima pričamo kako i šta treba.Srbija zemlja selektora .Doneće medalju.I ako ne donesu a ko da im zameri.Posle svega i svih uspeha.
@

@visoko

pre 9 meseci

normalno da ce doneti. ipak se odbojka igra ozbiljno u tri zemlje u evropi nije neka naucna fantastika
č

činjenica

pre 9 meseci

Ne tupi više. Kaže nemamo svetsku klasu na poziciji nijednoj sem dizača, znači Tijana Bošković nije svetska klasa? Stevanovicka isto nije? Dižete u nebo Santarelija a isto ste mračili i o njemu svašta pisali kada je proglašen za selektora govoreci da mi imamo dovoljno sopstvenih trenera i onda kao primer navodili nekog Nešića kome je vrhunac u karijeri bio da vodi Bugarsku i Izrael. A s druge strane o Terzicu pisali svašta i govorili kako on pravi kombinacije. Pa i čudotvorac Santareli je vodio i Milenkovicku i Bušu a to vam tad nije smetalo jel? Gvido je sad izbacio Milenkovic i Mirkovic iz rostera i opet ne valja. A što se Italije tiče taj tim sa Macantijem je u fazi raspada jer je dotični iz ekipe izbacio najboljeg im libera De Djenaro kao i najboljeg odbrambenog primača Boseti. Idu sa 3 blokera od čega samo Danesi zna da blokira i očekuju da ih naturalizovana Ruskinja Antropova vadi iz sosa.
G

Gvido povedi Nikolic

pre 9 meseci

Ta 17 mesta su SKANDAL! Moze da naleti slabija generacija narvno, ali izgubiti 90 odsto meceva u grupi, pokazati da nemas ni garda ni karakretra ni hrabrosti... Cemu uce te devojke i decake? Kazu one devojcice : Zadovoljne sto su 2 puta dobile Meksiko, a sve ostalo izgubile?! A isto im kaze i terener Musulin. Ima li iko da povuce rucnu?
T

Tako je

pre 9 meseci

Dva puta Meksiko i jednom veliki PERU! Nigerija se uplašila pa nije ni došla
s

sjajno rade

pre 9 meseci

U klubovima.Članarine i igrajte se deco.Sve te mladje kategorije su rezultatski ne bitne.Treba da se naprave igrači za A tim.N Grbic u mladjim kategorijama sa reprezentacijom nije ušao medju 8 nikada a kod seniora bio olimpijski pobednik.Mi u fudbalu bili sa mladim svetski prvaci a na evropskom kod seniora nismo izborili plasman vise od 20 godina.
p

pa dobro

pre 9 meseci

i koja je tu igracica potencijal za a tim? odgovor: ni jedna. pre 10 godina vecina ih ne bi bila kadar ni prvu ligu da igra
p

podatak

pre 9 meseci

Ana Mihajlovic, najbolji primač Evrope svog godišta(2006) jeste potencijal za A tim. Šteta što je povredjena pa nije mogla da bude u timu jer sa njom bi dogurale sigurno dalje od 17 mesta!
b

bravo odbojka

pre 9 meseci

U košarci neće da dođu da igraju za reprezentaciju.U Fudbalu sve namešteno bacanje para ni za šta bez rezultata reprezentacije.I u vaterpolu krenuo cirkus brane najboljim da igraju.U rukometu odavno imamo uslove igrača i igračica koji su bojkotovali reprezenteacije. Odbojka ostaje kao primer svima.Jak savez nema otkaza.Vole da igraju za Srbiju.Zato i ima rezultata.
P

Plaća se dobro

pre 9 meseci

Maja Ognjenović - Procenat likes this.
b

bravo odbojka

pre 9 meseci

@Plaća se dobro Bravo za odbojku.Sve devojke i momci su uvek tu za Srbiju.Recept od odbojke u sve saveze.Primer svima je odbojka.
z

zaobilazni put

pre 9 meseci

N Grlić 2014 završio karijeru kao igrač a 2015 postao selektor Srbije.Kolaković je iz patika postao pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji.Boki Janiç isto tako itd.Tijana ima svoj kamp,radi sa decom.Krenula od 0.
d

drasko v.

pre 9 meseci

svi oni "krecu od 0" pa posle vijaju ribnicu da im proda utakmice da ostanu u ligi, mozda ne bi bilo lose da malo za promenu krenu od 500 ili 1000, nego prvo pa superliga prvo pa reprezentacija
S

Savezne kombinacije

pre 9 meseci

Još jedna posle Blagojević koja je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri proizvela toliko asova za reprezentaciju pa jelte prosto joj je mesto tamo :)
d

drasko v.

pre 9 meseci

sramota je druze sta se radi blagojevic, malesevic, brdjovic majstorovic... sve "treneri" moj do mojega. ne znaju ni postavu da ispisu pravilno a treneruju po reprezentaciji i grade im se velike karijere
m

malo po malo

pre 9 meseci

Sve volonterski.Samo prvi trener prima platu u odbojci.Dobro imaju volje biti tamo celo leto bez dinara.Zubar za sat uzme 100 e,keramičar na dan 150 e,frizer 100 e,automehaničar koliko hoće.Ovi rade džabe.Retkost da neko celo leto radu kao volonter.
d

drasko v.

pre 9 meseci

jeste volonterski za lepe dnevnice. kako niko sa strane ne moze volonterski da dodje nego samo oni koje oni odaberu bratija - bratiji. a rezultati se vide, 17 mesta u evropi i na svetu u rekreativnoj odbojci