Brankica Mihajlović i Tijana Malešević (©MN Press)
Brankica Mihajlović i Tijana Malešević (©MN Press)

Tijana Malešević na treninzima reprezentacije: Želim da vidim da li je trenerski posao za mene

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.23. | 08:55

"Verujem da će devojke stići do finala na Evropskom prvenstvu", poručila je bivša odbojkašica Srbije u razgovoru za Mozzart Sport

Nekada je bila u startnoj postavi reprezentacije, sada je ponovo na treninzima nacionalnog tima samo u sasvim drugačijoj ulozi. Tijana Malešević je pronašla mesto pored terena, usvršava se kao trener i testira svoje želje i mogućnosti.

Proteklih godinu dana prenosila je znanje devojčicama koje treniraju u OK Zlatibor iz Čajetine. Posle toga se posvetila kampu koji organizuje zajedno sa Natašom Krsmanović, a onda je odlučila da slobodno vreme posveti radu sa odbojkašicama Srbije, koje se pripremaju za Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Izabrane vesti

O čemu se tu tačno radi, tačnije kakve ideje ima bivša trofejna igračica, pojasnila je u razgovoru za Mozzart Sport.

"Od septembra prošle godine sam krenula da radim sa decom, sa pretpionirskim uzrastom, želim da vidim da li je trenerski posao za mene, da li mi se to sviđa...", rekla je na početku Tijana Malešević. "Super je bilo. Lepo iskustvo, zanimljivo je raditi sa decom. Drugačije mnogo od svega ovoga što možemo da vidimo u reprezentaciji".

Trenutno joj prija boravak na istom mestu sa igračicama sa kojima je nekada delila teren...

"Sa ovim ljudima sam provela veliki period života, a pored novog trenera Gvidetija mnogo stvari može da se vidi i da se nauči. To mi je primarno zbog čega sam ovde. Tu sam od Pala. Kada su bili na pripremama u Republici Srpskoj, tamo sam bila sa njima i biću dok ne odu na Evropsko prvenstvo".

U stručnom štabu je još jedna bivša reprezentativka - Jelena Blagojević, koja i dalje igra odbojku, ali se usput sprema za trenersku karijeru.

"Jelena je tu već dve godine. Zadovoljna je sasvim radom sa Đovanijem. Daje im i odgovornost i neku obavezu. Znam da pozitivne utiske imaju i ona i Nikola Milosavljević, a ja sam došla čisto da vidim i da se edukujem, ništa više od toga".

Iako je veoma blizu terena, nema osećaj da bi želela u njega da uskoči.

"Iskreno, ne nedostaje mi. Sviđa mi se da se ne mučim, da gledam sa strane i komentarišem", nasmejala se Tijana.

(OSS)(OSS)

Veruje nekadašnja reprezentativka da Srbija može da nastavi niz osvajanja medalja. Od ove ekipe se ništa drugo ni ne očekuje.

"Dugo su devojke u pripremnom periodu. Sad je onaj momenat isčekivanja - samo da konačno krene takmičenje. Najbitnije je da su zdrave i da se sve dobro osećaju. Mislim da neće biti nikakvih problema za sve to što sledi. Verujem da će stići do finala i to je nešto što im svi mi želimo".

Svesni su svi da je konkurencija za mesto na podijumu velika.

"Italijanke standardno dobre, Turska se podigla, Poljakinje su počele da igraju veoma dobro u poslednje vreme. Sa njima se sastajemo i u grupi, kao i sa Belgijom, koja je uvek neugodna. Redovno smo sa Belgijankama ranije igrale u pet setova, u kojem god smo bile sastavu. Nije nam njihov stil igre u prošlosti odgovarao. Ali, verujem da uz dobru taktiku i dobru pripremu utakmice - da će devojke biti na visini zadatka", završila je uz osmeh Tijana Malešević.



tagovi

Tijana Maleševićženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara