Tijana Bošković i Maja Ognjenović ©CEV
Tijana Bošković i Maja Ognjenović ©CEV

Tijana i Maja protutnjale Targovištem

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.23. | 18:47

Ezačibaši na lagan način overio prvo mesto u Grupi E

Odbojkašice turskog Ezačibašija na ubedljiv način su stigle do pete pobede u Ligi šampiona ove sezone. Predvođen srpskim tandemom Bošković - Ognjenović, turski gigant je za 78 minuta slomio domaće Targovište, kolo pre kraja obezbedio prvo mesto u Grupi E i direktan plasman u četvrtfinale - 25:22, 25:14, 25:23.

Kao što smo već navikli, ubedljivo najefikasnija u oba tabora bila je nezaustavljiva Tijana Bošković. Osvojila je 18 poena i jedina imala dvocifren učinak na terenu. Maja Ognjenović je na sjajan razigravala svoj tim i uspela da osvoji četiri poena, od čega jedan iz bloka.

Izabrane vesti

U domaćem sastavu najefikasnija je bila Ana Bjelica sa osam poena, koliko je sakupila i Mira Todorova. Jovana Mirosavljević je osvojila dva poena.

Treći set je ujedno doneo i najveću borbu večeras, s obzirom da se gošće u završnici samo dva puta imale više od dva poena prednosti (21:18 i 22:19). Trgovište je uspelo da smanji na 23:24, ali je Tijana Bošković preuzela odgovornost i donela svom timu poslednji poen na meču.

Ezačibaši grupnu fazu završava derbijem sa poljskim Hemikom narednog četvrtka, gde se mogu očekivati nešto veća uzbuđenja s obzirom da je to jedini tim koji je do sada uspeo da osvoji set protiv ekipe iz Istanbula.

Veoma važnu pobedu, ukupno treću u ovoj sezoni Lige šampiona, ostvario je i Fenerbahče, srpskog stratega Zorana Terzića, koji je u gostima savladao La Lagunu u tri seta - 25:18, 25:20, 26:24.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Ana Lazareva sa 20 osvojenih poena, dok je De Souza osvojila 17.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

5. kolo

GRUPA A

Vašaš - Koneljano 1:3

Miluz - Rešov 0:3


GRUPA B

Prometej - Vero Volej Milano 1:3

Alba Blaž - Volero Le Kane 1:3

GRUPA C

Crvena zvezda - Vakifbank 0:3

Potsdam - Novara 1:3


GRUPA D

Štutgart - Lođ 3:2

Četvrtak

La Laguna - Fenerbahče 0:3


GRUPA E

Marica Plovdiv - Hemik Police 0:3

Četvrtak

Targovište - Ezačibaši 0:3



tagovi

EzačibašiCEV Liga šampionaTijana BoškovićAna BjelicaMaja Ognjenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara