Sava Ranđelović (©MN Press)
Sava Ranđelović (©MN Press)

Stevanovićev selektorski debi obeležila velika tuča vaterpolista Srbije i Amerike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 15:14

Delfini u prvoj od četiri utakmice na američkoj turneji platili ceh greškama u trećem periodu

Selektorski debi na klupi seniorske reprezentacije Srbije neće ostati u lepom sećanju Urošu Stevanoviću. Poveo je perspektivni strateg državni tim na američku turneju, prvi put ga je okupio, i na remijeri pretrpeo poraz od Amerike – 16:12 (2:3, 3:3, 8:3, 3:3).

Jedine dve slobodne sedmice do Svetskog kupa u martu iskoristio je Stevanović da se dodatno upozna sa ekipom, pruži šansu Marku Dimitrijeviću da oseti kako je to boraviti u seniorskoj reprezentacioji, ali i da u sistem vrati Nemanju Ubovića, i vidi na koga ozbiljnije može da računa u narednom periodu.

Izabrane vesti

Srbija se nosila sa Amerikancima u prvom poluvremenu, malo je nedostajalo da na pauzu ode i sa prednošću, ali je Vavić savladao Branislava Mitrovića pre zvuka sirene. Pali su Delfini u nastavku, naročito posle pogotka Nemanje Ubovića kada je došlo do tuče u bazenu. Isključeni su Marko Radulović i Vavić, a Amerikancima je više pogodovalo što se do kraja treće deonice u bazenu igralo pet na pet.

Iskoristio je domain u Lujvilu šanse, Aleks Bouven i Čejs Dod su bili najraspoloženiji. U tri navrata su parali mrežu srpske rerezentacije, dok je u timu Uroša Stevanovića blistao Radomir Drašović, koji je i letos bio ponajbolji pojedinac na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Novi selektor je veću pažnju poklonio uigravanju ekipe i opipavanju pulsa kandidatima za iduća okupljanja, tako će biti i noćas kada Delfini budu delili megdan sa Španijom.

SAD – SRBIJA 16:12

(2:3, 3:3, 8:3, 3:3)

SAD: Tarner, Huper 1, Vavić 1, Abramson, Daub 2, Kupido, Halok 2, Vudhed 1, Bouven 2, Dod 3, Erhard 1, Irving 2, Langijevič, Vajnberg. Trener: Dejan Udovičić.

SRBIJA: Dobožanov, Dimitrijević, Rašović 2, Ranđelović, Lazić, Pljevančić 1, Drašović 4, Jakšić 1, Janković, Ubović 1, Stojanović 2, Vučinić 1, Dobožanov, Radulović, Mitrović. Trener: Uroš Stevanović.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara