Stefan Takov (©MN Press)
Stefan Takov (©MN Press)

Stefan Takov bez četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 12:11

Vicešampion sveta u tekvondou iz 2023. eliminisan od Fejzala Savadoga iz Burkine Faso

Doputovao je Stefan Takov u Pariz kao vicešampion sveta u tekvondou iz 2023, bronzani iz 2022. i evropski šampion iz 2022, ali je zaustavljen već na prvoj prepreci. Bolji od srpskog takmičara bio je Fejzal Savadogo iz Burkine Faso, prvi ikada tekvondoisa iz te afričke zemlje na Olimpijskim igrama.

Furiozno je Savadogo ušao u borbu i slavio sa 2:0 u rundama - 6:4, 10:7. Obe runde je otvorio sa vođstvom 4:0, nakon čeka je Takov pokušavao da preokrene, ali bez uspeha. Za razliku od rivala, zadao je srpski reprezentativac u obe runde udarce nogom u glavu, međutim, nije mu to bilo dovoljno da preokrene i izbegne eliminaciju.

Izabrane vesti

Savadogo, koji se za Olimpijske igre u Parizu spremao trenirajući u Nemačkoj, delovao je veoma sigurno i zasluženo prošao u četvrtfinale kategorije do 80 kilograma. Tamo će se takmičiti sa Amerikancem Si-Džejem Nikolasom.

"Moglo je malo bolje, ali s obzirom da sam se za ovo spremao dva meseca, možda je ovo realna slika. Ne tražim izgovore. Trebalo je malo bolje, ali nisam siguran da li sam mogao. Imao sam prelom šake zbog kojeg sam propustio Evropsko prvenstvo. Dva meseca nisam trenirao. Nisam ni očekivao poziv za kvotu, tačno kad sam završio period oporavka tad sam saznao. U međuvremenu sam malo oslabio, izgubio na mišićnoj masi. Imao sam 74 kilograma na merenju, oni su svi malo teži. To je možda glavni razlog poraza. Nisam se osećao dovoljno snažno", izjavio je Takov posle borbe.


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara