©Reuters
©Reuters

Srpske odbojkašice motivisane posle pobede: Uvod u teže izazove

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 23:29

Naše dame spremne za naredne duele, prihvataju breme visokih očekivanja

Odbojkašice Srbije pobedom nad Francuskom u tri seta su otvorile takmičenje na OI u Parizu i uhvatile zalet pred znatno zahtevnije izazove, a posle premijere nisu skrivale zadovoljstvo i optimizam.

Izabrane vesti

"Dobra utakmica, zadovoljne smo. U trećem setu smo imale pad, ali smo uspele da se povratimo. Srećne smo, bila je puna hala i nadam se da je publika uživala. Bilo je dosta Srba, hvala im", rekla je Bianka Buša i dodala:

"Očekivale smo pobedu. Bio je lakši uvod, možda je tako i bolje, ali nas očekuju dve teške utakmice u grupi. Imamo dan pauze, pa protiv Amerikanki. Izgubile su, imaju svojih mana i probaćemo to da iskoristimo".

Podrška među srpskim olimpijcima ne nedostaje, a među sportistima koji su u prvom planu je Novak Đoković. Naš najbolji teniser je bodrio odbojkaše, međutim, danas se nije našao na tribinama da podrži dame, s obzirom na to da je nešto ranije i sam izlazio na megdan.

"Zamerile smo mu što nas nije gledao. Šalim se, zahvalne smo svakom ko uspe da dođe na nas podrži. Bilo je dosta naših navijača protiv Francuske i zaista smo uživale. Pratimo rezultate naših ostalih srpskih sportista koliko nam obaveze dozvole. Uživamo, lepo je", rekla je Buša.

Posebnu pažnju među našim odbojkašcama privukle su najmlađe, a jedna od njih je Hena Kurtagić kojoj je duel sa Francuskom bio vatreno krštenje na Olimpijskim igrama.

"Bila je lepa atmosfera, ali sam bila nervozna na početku. Bila je to pozitivna trema pred početak Olimpijskih igara. Svaki igrač sanja da dođe ovde, a ja sam sa 19 godina dobila šansu da igram na ovakvom takmičenju. Odigrale smo dobro s obzirom na to da ne treniramo u ovoj hali i nismo se navikle na uslove ovde. Adaptirale smo se što je brže moglo i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i naredne utakmice", kazal a je 19-godišnja odbojkašica i istakla:

"Pritisak je privilegija i volimo da igramo pod dozom pritiska. Nervoza je prošla sa prvim setom, pošto smo probile led. Uzelac i ja smo dobile šansu da igramo i koliko je pritisak toliko je i poverenje. Lako je igrati sa ovakvim saigračicama koje imaju pregršt iskustva i trofeja, uz njih možemo samo da napredujemo".



tagovi

Bianka BušaHena KurtagićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara