(©VSS)
(©VSS)

Srebrni vaterpolisti iz Buenos Ajresa stigli u Beograd: Biće još olimpijskih šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 20:33

„Da li iz ove generacije ili neke druge... Videćemo“, kaže selektor Miloš Saković

Okitili su se srpski juniori u noći između utorka i srede u Buenos Ajresu srebrnim medaljama, a danas su sleteli u Beograd. Posle finala Svetskog prvenstva pomalo utučeni, ali vremenom su tinejdžeri koji bi u nadolazećim godinama trebalo da uđu u seniorsku reprezentaciju shvatili kakav je uspeh napravljen u Argentini.

Nisu nezadovoljni učinjenim ni selektor Miloš Saković, ni Luka Gladović, koji je već igrao za seniorsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Dohi, a ni Strahinja Krstić, kome je pripala MVP nagrada. Ali, svima je utisak isti – moglo je i drugačije da se završi.

Izabrane vesti

I zaista je malo falilo u finalu protiv Mađarske da Srbija posle serije od četiri gola i preokreta napravi razliku i slomi branioce svetske titule.

„Još se sležu utisci. Ne možemo da budemo nezadovoljni. Gorak je ukus kada se izgubi finale na ovaj način. Mađare smo pobedili u grupi, ali je za nas, ipak, bilo teško da takvu ekipu pobedimo dva puta na turniru. Momci su dali sve od sebe. U finalu je bilo inidividualnih grešaka. Imamo potencijal, ali treba da nastavimo da radimo, da budemo uporni. Biće još olimpijskih šampiona, da li iz ove generacije ili neke druge… Videćemo. Daću izveštaj predsedniku stručnog saveta, selektor sve nadzire. Luka Gladović je već deo seniorske ekipe, ima tu igrača ali ima i vremena“, rekao je Miloš Saković po sletanju na beogradski aerodrom.

Plasman na podijum je bio očekivan, jer kvaliteta ima, a ima i zajedništva. Ova generacije je sve vreme bila skladna celina.

„Sredili smo utiske. Ovo je veliki uspeh, to je zajedničko mišljenje. Čitav turnir smo odigrali dobro, po principu svi za jednog jedan za sve. Imali smo pad koncetracije u finalu ali to može i mora da se popravi. Verujem da će se to videti u budućnosti. Sve će doći na svoje, u to sam siguran. Sjajno funkcionišemo kao ekipa, družimo smo, stalno smo zajedno i to mnogo znači“, poručio je Luka Gladović.

Strahinja Krstić je proglašen najkorisnijim igračem Svetskog prvenstva. Dao je 20 golova na turniru, odradio lavovski posao na dva metra, no sebe ne gura u prvi plan.

„Ne bih, kao centar, mogao bez pomoći saigrača i trenera, Oni su najvažniji od prvog do poslednjeg i najzaslužniji su za ovo priznanje. Žao mi je poraza u finalu. Kod 8:7 tri minuta nismo postigli gol i to je odlučilo. Da smo uspeli siguran sam da bi dobili utakmicu. Nije htela lopta da uđe u gol, siguran sam da će sledeći put biti drugačije“, podvukao je MVP Svetskog prvenstva za juniore.



tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija SrbijeMiloš SakovićLuka GladovićStrahinja Krstić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara