(©Reuters)
(©Reuters)

Srbija u Japanu sa 16 igrača, bez ijednog levorukog! Italijani i Crnogorci otkrili karte za Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 22:01

Uroš Stevanović precrtao Marka Radovića…

Za nešto više od deset dana počeće planetarni šampionat, Fukuoka je već sada centar sveta što se tiče vaterpola – takođe i ostalih plivačkih sportova – a selektori su počeli da otkrivaju karte. Uroš Stevanović je presekao posle turnira u Los Anđelesu, na Svetsko prvenstvo povešće 16 igrača.

Srbiji će baza biti Kašivazaki, a tamo i u Fukuoki neće biti Marka Radovića. Selektor je doneo konačnu odluku: neće imati nijednog levorukog šutera u ekipi, što se dalo naslutiti po tome koliko minutažu je imao prvotimac Crvene zvezde tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i Svetski kup.

Izabrane vesti

Do početka Svetsko prvenstva srpska reprezentacija će sparingovati sa Crnom Gorom, sa kojom će biti i u grupi – dogovor pao pre žreba, kasnije je nemoguće bilo napraviti promene – a i Vladimir Gojković je otkrio karte. Takođe i italijanski selektor Alesandro Kampanja. Sve je manje nepoznanica pred bitku za svetsku krunu.

Uroš Stevanović je u Kašivazaki poveo 16 igrača: golmane Branislava Mitrovića (Turkoan), Vladimira Mišovića (Crvena zvezda), Radoslava Filipovića (Oradea), zatim centre Nemanju Ubovića (Vuljagmeni), Đorđa Lazića (Breša) i Bogdana Gavrilovića (Radnički), kao i Savu Ranđelovića (Vašaš), Nikolu Jakšića (Novi Beograd), Strahinju Rašovića (Vašaš), Radomira Drašovića (Novi Beograd), Marka Radulovića (Novi Beograd), Filipa Jankovića (Radnički), Đorđa Vučinića (Novi Beograd), Vuka Milojevića (Crvena zvezda), Vasilija Martinovića (Novi Beograd) i Marka Dimitrijevića (Partizan).

Sa druge strane, Vladimir Gojković će se osloniti na 15 imena, maksimalno je suzio spisak. Pozive su dobili: Lazar Andrić, Aljoša Mačić, Đuro Radović, Kanstantsin Averka, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Petar Tešanović i Jovan Vujović.

I dok će Srbija i Crna Gora pokušati da se vrate u svetski vrh, te konačno odu dalje od četvrtfinala, Italijani žele da vrate titulu u svoje vlasništvo. Ako bi mogli da biraju, sasvim sigurno bi želeli da se revanširaju Španiji. U Budimpešti ih je svrgnula sa trona, a u superfinalu Svetskog kupa ih ponizila u finalu.

Nije velike promene pravio Alesandro Kampanja, poveo je 12 igrača koji su bili deo tima što se okitio srebrnim medaljama na prethodnoj planetarnoj smotri. Vratili su se Alesandro Veloto (nije bio na velikim takmičenjima minule dve godine) i Gonsalo Ećenike (pauzirao zbog povrede), šansu će dobiti i veliki talenat Frančesko Kondemi, a u poslednji čas su otpali Mateo Joki Grata i Jakopo Alesijani.

Alesandro Kampanja će, baš kao i Vladimir Gojković, u Japan povesti 15 igrača. A, računaće na: Marka del Lunga, Đanmarka Nikoziju, Edoarda di Somu, Vinčenca Dolčea, Vinčenca Rencuta, Luku Damontea, Đakoma Kanelu, Frančeska di Fulvija, Gonsala Ećenikea, Andreu Fondelija, Nikolasa Prešutija, Alesandra Velota, Lorenca Brunija, Luku Marcijalija i supertalentovanog Frančeska Kondemija.


tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija Italijevaterpolo reprezentacija Crne GoreAlesandro KampanjaVladimir GojkovićUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara