Aleis Gomez Abeljo (©Reuters)
Aleis Gomez Abeljo (©Reuters)

Španci kao mačka, imaju devet života, muče se, provlače, ali znaju da pobeđuju

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.24. | 11:24

Furija gubila skoro ceo meč protiv Egipta u četvrtfinalu olimpijskog turnira za rukometaše, jedva stigla do produžetaka, a onda slavila protiv Faraona – 29:28 (25:25, 8:12). Junak Aleis Gomez Abeljo

Nikada ne otpisujte Špance, čak i i kad su evidentno u padu. Četa Đordija Ribere zna da pobeđuje, ima pobednički mentalitet. Fali sveže krv u vidu braće Cikuše koje kucaju na vrata najbolje selekcije. Faraonima je malo falilo da ponove uspeh iz Tokija pre tri godine. Vodili su 55 minuta, imali sve u svojim rukama i poslednji šut za pobedu Eldere, ali i to je malo.

Španski rukometaši imaju poput mačke devet života i posle produžeka su se plasirali u polufinale olimpijskog turnira za rukometaše - 29:28 (25:25, 8:12) gde čekaju pobednika meča Francuske i Nemačke. Junak pobede Španije je desno krilo Barselone Aleis Gomez Abeljo koji je postigao tri poslednje gola za bronzanu selekciju sa prošlih Olimpijskih igara u japanskoj prestonici. Takođe, sjajan je bio i srednji bek Jan Tarafeta i golman Gonzalo Perez de Vargas.

Izabrane vesti

Žaliće najbolja afrička selekcija za propuštenom šansom za rušenje svetske rukometne supersile. Tim Huana Karlosa Pastora je imao konstantnu prednost od tri go četiri pogotka razlike. Ipak, Furija je u finišu disala za vratom, uspela da uvede meč u dodatnih 10 minuta.

21.30: (1,50) Norveška (8,50) Slovenija (3,15)

Imao je Egipat na isteku drugog poluvremena napad za pobedu. Na 12 sekundi pre kraja je Pastor uzeo tajm-aut, ali levi bek Vesprema Eldera nije uspeo da savlada sjajnog Pereza de Vargasa. U produžecima igralo se gol za gol. Aleis Gomez Abeljo je na 25 sekundi pre kraja pogodio sa linije sedam metara, a šansa za penale propustio je Ahmed Hešam. Španija je neuništiva, opet je u igri za medalju na velikom takmičenju.

Gomez Abeljo je pogodio devet puta mrežu Faraona, i to bez promašaja. Sedmerce je šutirao 4/4. Srednj bek Eksa Jan Tarafeta je dao šest golova, a Agustina Kasado četiri. Na golu je čudesni bio golman Barselone, od naredne sezone Kila, Gonzalo Perez de Vargas sa 17 odbrana.

Kod Egipta je razočarao levoruki, novi rukometaš Pari Sen Žermena, Omar Jahija, nije pogodio nijednom iz tri pokušaja. Svoj tim je vukao levi bek Vesprema Jehija Eldera sa osam golova, ali iz 15 pokušaja. Odličan je bio i Seif Eldera sa šest i Ahmed Hešam sa pet golova. Mohamed Ali je sakupio 12 odbrana.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA RUKOMETAŠE – ČETVRTFINALE

Sreda

Španija - Egipat 29:28 p. p. (25:25, 8:12)

13.30: (3,40) Nemačka (8,50) Francuska (1,45)

17.30: (1,20) Danska (11,0) Švedska (5,60)

21.30: (1,50) Norveška (8,50) Slovenija (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pariz 2024Rukometna reprezentacija EgiptaRukometna reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara