(©Reuters)
(©Reuters)

Španci jaki kao crna zemlja, kreću po novu svetsku titulu! Italijani željni osvete, Srbija najveća nepoznanica

Vreme čitanja: 16min | ned. 16.07.23. | 13:54

U noći između nedelje i ponedeljka kreće planetarni šampionat u Fukuoki. Crvena furija brani titulu osvojenu pre godinu dana, četa Alesandra Kampanje glavni joj je izazivač. Mađari se spremaju za povratak u svetski vrh, na medalju pucaju i Hrvati, iako su oslabljeni neigranjem Lorena Fatovića

Da se odlaže doveka – ne može. Konačno Fukuoka. Od nje i pandemije krenula je lančana reakcija planetarnih smotri u nizu, četiri u četiri godine. Što je mnogo – mnogo je. Ali, trust mozgova doneo je takvu odluku, niko nije popustio, pa će se najbolji vaterpolo reprezentacije posle 22 godine ponovo okupiti na istom mestu, onom gde je početkom trećeg milenijuma Španija krunisana za svetskom vladara.

Kao i tada i sada će Crvena furija u Fukuoki braniti tron, i u godini kada se obeležava pola veka od prvog Svetskog prvenstva održanog u Beogradu pokušati u „mađarskom i jugoslovenskom sportu“ da uradi ono što nisu uradile ni najodlikovanije zemlje i njene naslednice: da drugi put odbrani svetsku titulu. I tako ispiše istoriju. Pomalo je mašinerija Davida Martina uterala strah u kosti svima dominacijom na Svetskom kupu pred dolaza na Daleki istok, ali i navukla gnev najvećeg suparnika – Italijana, međutim, nisu oni jedini koji mogu da stanu na kraj prvom favoritu.

Izabrane vesti

Španci i Italijani su odskočili, našli su se u završnici svakog velikog takmičenja posle Olimpijskih igara u Tokiju. Obeležili su početak novog ciklusa, ustalili se u polufinalima i najčešće dolazili do finalne bitke za trofej. A, ona će na Svetskom prvenstvu u Fukuoki dobiti na težini, jer dva najbolja tima obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine i skinuti ogromno breme sa pleća.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ŠPANIJA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 2,00.

Svi koji ne doguraju do finala – otići će nezadovoljni iz Japana. Ni bronza neće biti slatka kao na prethodnim šampionatima, malo će goračiti zbog opterećenja koje će se udvostručiti početkom naredne godine, kada će se u dva meseca održati Evropsko prvenstvo i zatim još jedno Svetsko prvenstvo u Dohi. Zbog toga bi pojedine reprezentacije u sledeće dve nedelje mogle da budu nešto proračunatije, selektori će pokušavati da sakriju karte, možda i iskalkulišu u grupnoj fazu.

Ne treba očekivati da branioci krune i Italijani, svetski viceprvaci, sav raskoš pokažu od starta. Možda nešto rugačiji pristup treba očekivati od Mađara, jer će želeti naciji da se iskupe za fijasko na Margit Sigetu, a biće zanimljivo videti kako će se snaći tri reprezentacije koje su iz različitih razloga uskraćene za pomoć najvećih zvezda. U kompleksu Marine Mese, Grci će biti bez Angelosa Vlahopulosa, Hrvati bez Lorena Fatovića, a Srbija bez Dušana Mandića.

I dok Heleni i Barakude imaju tim za medalju, Delfini su možda i najveća nepoznanica. Prava enigma. Na novom početku je olimpijski šampion, kao i Crna Gora. Ne spadaju više u red glavnih favorita, biće im potrebno vreme da se se dignu, ali su zato Amerikanci strelovito krenuli napred i mogli bi da budu otkrovenje prvenstva. Definitivno su nagazna mina, a neko bi na startu nokaut faze mogao da se opeče i na Francuze ili Japance.

Sistem takmičenja je nepromenjen. Na Svetskom prvenstvu u Fukuoki učestvuje 16 reprezentacija, podeljenih u četiri grupe. Pobednik svake će direktno u četvrtfinale, imaće nekoliko dana odmora više i pratiće rasplet plej-ofa iliti osmine finala, gde će snage odmeriti drugoplasirane i trećeplasirane ekipe.

GRUPA A (GRČKA, AMERIKA, AUSTRALIJA, KAZAHSTAN)

Grci slabiji za Vlahopulosa, Udovičić utegao Ameriku i stvorio najveću minu za favorite

(©Reuters)(©Reuters)

Na kontinentalnim prvenstvima su bez medalje, ali na planetarnim događajima Grci mogu da se podiče ozbiljnim rezultatima, Pogotovo u period od Tokija, pa nadalje. Kontinuitet sa Teodorosom Vlahosom je tu, više nije “rastrzan” na dve strane, ne obalja dve funkcije – dugo bio selektor I trener Olimpijakosa – već je usredsređen samo na reprezentaciju. Probio se olimpijski vicešampion u vrh, kroz rad u dva najveća domaća kluba napravio bazu za budućnost i sa te strane je miran, ali u Fukuoku nije došao bezbrižan.

Pred sam polazak Grci su pretrpeli težak udarac – otpao je Angelos Vlahopulos. Kapiten Novog Beograda, jedan od najiskusnijih i najboljih – često i prva violin u bazenu kada se igraju odlučujući minuti – je zbog porodičnih problema zamolio da preskoči ovo leto i zahvalio se selektoru i saigračima na razumevanju. Svojevremeno najbolji strelac Lige šampiona neće pomoći Helenima da dođu do nove medalje, ali i bez njega imaju respektabilan tim.

I dalje je tu stara kajla Janis Funtulis, čija karijera je na zalasku. Prošao je zenith, međutim, još se mnogo toga u igri vrti oko prvotimca Olimpijakosa, kao i oko Konstantinosa Genidunijasa. Grčka je jedna od reprezentacija kojoj sve ove godine nije smetalo što nema klasnog levorukog šutera, jer na kontra strani takvih ima na izvoz i manjkavisti je dobro zamaskirala. Aleksandros Papanastasiju i Stilijanos Argiropulos su tome doprineli, a produkciju bi u budućnosti sa desne strane trebalo da pospeši Efstatios Kalogeropulos, koji je sa Vuljagmenijem imao izuzetnu sezonu i dosta je napredovao kroz rad sa Vladimirom Vujasinovićem.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE GRČKA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 9.00.

Dimitrios Skumpakis je igranjem u Novom Beogradu stekao internacionalno iskustvo, grčki bek će biti zadužen za odrađivanje prljavog posla, ali će biti situacija i kada se spusti kod stative i pripomogne centarskom tandem Konstantinois Kakaris – Dimitris Nikolaidis. Moćni su Grci na liniji dva metra, a to će biti adut i Amerikanaca, njihovog rivala za prvo mesto u grupi.

Zasniva se igra tima Dejana Udovičića na dosta plivanja, Amerikanci su jedna od najspremnijih reprezentacija. Munjevitom brzinom se probijaju, napreduju i pik bi trebalo da im budu Olimpijske igre u Los Anđelesu. Na Svetskom kupu su pokazali da bi mogli da budu koska za favorite, emocije nisu prisutne, poput mašine su, a glavni šraf je Ben Halok. Fenomenalni sidraš Pro Reka dominantna je figura u bazenu, jedino pravo rešenje na toj poziciji, ali i neko ko ne upada olako u problem sa ličnim greškama i u stanju je bezmalo ceo meč da odigra.

Aleks Bouven, nekadašnji član Partizana, imao je zapaženu ulogu na prethodnoj planetarnoj smotri. Sevala je njegova levica, cepao je mreže, a u međuvremenu je stasao i Hanes Daube. Nadogradio se, prošao kroz evropsku školu vaterpola, video kako funkcioniše ozbiljan sistem i ostao hladan kao špricer. Možda se to najbolje ogleda u golovima datim Srbiji na Svetskom kupu u samoj završnici. Režirao je preokret i bio čovek odluke. Dilan Vudhed i Luka Kupido će imati važnu ulogu u defanzivi, Čejs Dod u napadu, jer momku koji je nedavno doneo Americi prvu medalju na juniorskom Svetskom prvenstvu ume da se užari ruka.

Ekipa Dejana Udovičića bi trebalo da void bitku sa Grcima za prvo mesto i direktan plasma u četvrtfinale, a uz njih dalje da prođe Australija. Tim Hamil je nasledio Elvisa Fatovića na klupi, prošlog leta nije imao zapaženiji rezultat, a nije imao ni Arona Jangera. Najbolji australijski igrač ne igra ni ovoga, pa će se u njegovom odsustvu štafeta naći u rukama Luka Paviljara. Golman Nik Porter je nezgodan kada se razbrani, Nejtan Pauer će biti prvi bek, Blejk Edvards neće imati zanemarljivu ulogu u napadu… Ali, mnogo toga će se u igri Australije svesti na dosta plivanja i igru tranziciji. Odvajkada su joj kontranapadi zaštitni znak. Od Kazahstana je teško očekivati da će proći grupu, a ljubiteljima vaterpola sa ovih prostora su verovatno najzvučnija imena Dušan Marković i Srđan Vuksanović.

GRUPA B (ITALIJA, FRANCUSKA, KANADA, KINA)

Italijani željni da se osvete Crvenoj furiji za bolne poraze u finalima, Francuzi su se vratili

(©Reuters)(©Reuters)

Za razliku od Svetskog prvenstva u Mađarskoj, ovoga puta Italijani nisu ti u čijem vlasništvu se pehar nalazi na početku turnira. Španci su ih detronizovali, pa naneli udarac na Evropskom prvenstvu u bici za treće mesto i pre dve nedelje u Los Anđelesu potvrdili da su sila broj jedan. Deklasirali su četu Alesandra Kampanje u finalu, dopustili selekciji sa Apenina da postigne samo četiri gola. Nikakve neizvesnosti nije bilo, Španci su trenutno glavnom suparniku stali na žulj, razljutili su ga i Setebelo je željan osvete u Fukuoki.

Blagu smenu napravila je Italija posle Tokija, doziranu, baš kako treba. Uloge su iskristalisane, nastavio je stari lisac kampanja da forsira brzu i agresivnu igru, pogoduje to trenutnim pravilima. I ako ne bude kakvih kalkulacija, svetski viceprvak bi trebalo kao prvi da izađe iz grupe. Daleko je najjači tim u verovatno najslabijoj grupi. Klasnih šutera na obe strane ne nedostaje. Frančesko di Fulvio će izvesno biti taj koji najčeće puca ka protivničkom golu, nije mu strano ni da uzme dvocifren broj šuteva. Nekada su rezonski, nekada ima veliki broj promašaja, ali uticaj koji ostvaruje na igru Italije je ogroman.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ITALIJA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 3,00.

Frančesku di Fulviju će podrška na desnoj biti Đakomo Kanela, dok će na kontra strani glavnu reč voditi Gonsalo Ećenike, Luka Damonte – obojica levokuki – i Andrea Fondeli. Italijani imaju širinu, najtanji su na bekovskoj poziciji. Nemaju tu velikog majstora, ali zato imaju odličnog univerzalca – Edoarda di Somu. Ovog leta se iz Breše preselio u Ferencvaroš, biće saigrač Dušanu Mandiću, a tokom prethodne dve godine u ostvario je ogroman napredak. Naročito u napadačkom segment. Svuda ga ima, krasi ga dobra igra kod stative i često će pomagati Lorencu Bruniju i Luki Marcijaliju.

Među glavnim karikama kod Italijana je golman Marko del Lungo. Od čuvara mreže Pro Reka dosta toga će zavisiti. Neretko sakupi i 15 odbrana, ima strašan dan i pokrene Setebelo. Nije ta klasa, ali slučno važi i za Uga Fontanija iz Francuske. Fenomenalno je branio na Evropskom prvenstvu u Splitu, frustrirao je srpske šutere i poprilično je doprineo ulasku Francuza među osam.

Najmanje što se očekuje od Francuske jeste da prođe grupu, verovatno kao drugoplasirani tim. Pritom i da namuči Italijane do jednog trenutka, a ne bude li iznenađenja u A grupi, za prolaz u četvrtfinale bi trebalo da se nadmeće sa Australijom. No, to je i dalje sve u domenu kalkulacija. Zemlji u kojoj je Marselj kolovođa inije strano da naturalizuje igrače, pod zastavu trikolora trebalo je da se vrati Mišel Bodegas – centar godinama nastupao za Italijane na velikim takmičenjima – ali od najavljenog nije bilo ništa. Ne nalazi se na popisu selektora Bruzoa, kome asistira Vjekoslav Kobešćak.

Spektakularni Toma Vernu je zaštitno lice nove generacije francuskog vaterpola, Igo Kruizija se i dalje drži – jedno vreme branio boje Crne Gore – i uzimaće popriličan broj šuteva, a tercet iz Marselja kompletira Aleksandre Bue. Taj trio će, uz Mehdija Marzukija iz Turkoana, biti najveća pretnja za rivale, i kada se sve uzme u obzir bez većih problema bi Francuzi trebalo da izađu na kraj sa Kinom, koju predvodi Petar Porobić, te Kanadom, čija prva zvezda je Nikolas Konstantin Bikari.

GRUPA C (MAĐARSKA, HRVATSKA, JAPAN, ARGENTINA)

Mađarska sa Vargom opet vrhunska, Hrvate muči neigranje Fatovića, Japanci nezgodni

(©Reuters)(©Reuters)

Kada se sve sagleda, najneizvesnija borba za prvo mesto u grupnoj fazi trebalo bi da se vodi između finalista Evropskog prvenstva. Ne nosi epitet “grupa smrti”, ali se u njoj nalaze kvalitetom dva ujednačena, koja su pretendenti na pobednički podijum. Mađarska i Hrvatska – biće to bitka do poslednjeg napada.

Na medalju pucaju i jedni i drugi, a Svetsko prvenstvo u Fukuoki je za Mađare bitno sa još jednog aspekta. Pre godinu dana doživeli su fijasko na Marget Sigetu, u njihovoj kući, na bazenu Alfred Hajoš, ali se i ekspresno oporavio od bolnog udarca. Glavešine nisu čekale, povučen je rez. Tamaš Merc je napustio kormilo, preuzeo ga je Žolt Varga i na kontinentalnoj smotri uzeo srebro. Šok-terapija je upalila, ali sada se treba trkati na duge staze.

Čini se da će Mađarska pod dirigentskom palicom doskorašnjeg stratega Ferencvaroša – punih godinu dana paralelno obalvljao selektorski i trenerski posao, zbog dogovora sa Savezom ovog leta napustio klupu Fradija – ponovo igrati vrhunski vaterpolo. Hoće li biti kadra da uzme i medalju i izvadi vizu za Pariz – ostaje da se vidi. Ali, nikome neće biti svejedno kada Varga bude potegao tešku artiljeriju. Malo ko može da se pohvali sa četiri vrhunska šutera kakvi su Gergo Zalanki, Deneš Varga, Marton Vamoš i Kristijan Manherc.

Ubitačne haubice imaju Mađari…

Na njima će bazirati igru, međutim, neće biti zanemarljiva uloga ni Silarda Janšika, kao ni Vendela Vigvarija, odnosno beka Adama Nađa, koji je sve prisutniji u napadu i znao je šutem sa sistance povremeno da uhvati nespremne protivničke golmane. I mađarski selektor se trudi da ubrza igru, da isprati trendove. Jedini klasičan centar je Toni Nemet, pa će igrati sa dosta rokada i uplivavanja. Pokušava Žolt Varga da implementira nešto novo, innovator je, ali je I svesta da u određenim trenucima bez klasičnog sidraša ne može da se igra.

Prednost Mađara je što imaju dva klasna levoruka šutera – Gerga Zalankija i Martona Vamoša, dok će adut Hrvatske pred protivničkim golom biti Josip Vrlić. Korpulentni centar se posle dve godine provedene u Radničkom vratio u domovinu, postao je deo ambicioznog projekta Jadrana iz Splita i trenutno je jedan o tri najbolja centra na svetu. Ako ne i najbolji. Ivica Tucak može da očekuje veliki broj napada sa igračem više, to je ono što garantuje Hrid sa Kvarnera, a zamena će mu biti kapiten Ivan Krapić.

Prvi put na globalnom događaju pod hrvatskim barjakom nastupiće Konstantin Harkov. Komšije su naturalizovale Rusa i to im je donelo mnogo toga pozitivnog u bazenu, baš kao i ranije kada je za njih zaigrao Ćavi Garsija. Levoruki ruski bombarder bio je među najzaslužnijima za evropsko zlato u Spaladium arena, zbog sjajnih predstava dobio je poziv Breše, ali, ipak, to nije bilo to. Raskinuo je ugovor i vratio se u grad pod Marjanom. U odsustvio Lorena Fatovića moraće još više da povuče, jer će doći do blagog disbalansa između zgodne i nezgodne strane.

Ozbiljnije adute Hrvati imaju na desnoj strani bazena. Ne samo popularnog Kostu, već i univerzalca Marka Žuvelu. Momak rođen u ovom veku u stanju je sve pozicije da pokrije. Bek, centar, spoljni… Ništa nije strano prvotimcu dubrovačkog Juga. Za očekivati je da više vremena provede van bekovske pozicije, kako bi do punog izražaja došao Rino Burić. Splićanin je na prethodnom Svetskom prvenstvu propustio tri utakmice, sankcionisan je zbog udarca preko vode. Da nije bilo toga, možda bi Barakude bile konkurentnije protiv Španije u polufinalu i osvojile medalju.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE HRVATSKA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 8,00.

Pošto neće biti Lorena Fatovića zbog povrede šake, prvi izbor na levom krilu biće Luka Bukić, a na zgodnoj strani je i Jerko Marinić Kragić. Kada se na takva imena doda šibenski bombarder Andrija Bašić, pa ljudi zadatka Franko Lazić, Ante Vukičević i Marino Čagalj, te golmanski tandem Marko Bijač – Toni Popadić, jasno je zašto se Hrvatska nalazi u najužem krugu timova za završnicu. I pritom je puna samopouzdanja zbog evropskog zlata od prošle godine.

Uz Mađarsku i Hrvatsku favorit za prolaz – ne i direktni, već u osminu – biće domaćin. Japanci su unapredili igru, izuzetno su agresivni i ponekad im sudije dozvoljavaju zbog fizičke inferiornosti da idu i preko granice. Visinski ne mogu da pariraju evropskim selekcijama, često im to bude kočnica, ali imaju nekolicinu kvalitetnih igrača. Prednjači Jusuke Inaba. Gotovo izvesno će biti najbolji strelac svog tima i Argentinci ne bi trebalo da budu problem Japancima.

GRUPA D (SRBIJA, ŠPANIJA, CRNA GORA, JUŽNA AFRIKA)

Španci jaki kao crna zemlja, Srbija i Crna Gora u padu posle smene generacija

(©Reuters)(©Reuters)

Ako se neka grupa može nazvati “grupom smrti”, onda je to ona u kojoj su Španija, Srbija, Crna Gora i prežaljena Južna Afrika. Bar po imenima to jeste. Crvena furija je preuzela primat, došlo je njenih pet minuta. Ponovo dominira i u vaterpolu, i čini se da bi – ako stvari nastave da se odvijaju tokom kojim su krenule – mogla da uspostavi strahovladu i tiraniju nalik onoj kakvu je sprovela srpska reprezentacija.

U Fukuoki nema apsolutnih favorite, ali je četa Davida Martina bez ikakve dvojbe broj jedan. Vaterpolo se sveo na igru sa igračem više ili manje, a selekcija sa Iberijskog poluostrva je, za sada, najbliža savršenstvu u tom segmentu. Prva violin orkestra je Alvaro Granados. As Novog Beograda sposoban je u velikim utakmicama da postigne i dvocifren broj golova, demonstrirao je to u finalu Superlige protiv Crvene zvezde. Biće glavna uzdanica Španije i na ovom Svetskom prvenstvu, koje se odigrava 22 godine kasnije na istom mestu. A, i tada je u Fukuoki bio Felipe Perone.

Možda i najinteligentniji igrač današnjice zašao je u pozne igračke godine, ali kako stari – igra sve bolje i bolje. Dok je trajala grupna faza Lige šampiona, prvotimac Barselonete bio je najbolji strelac, poznat je i po fenomenalnim podvaljivanjima za centre na dva metra, kao i dodavanja na prvu, odnosno drugu stativu za igrače koji tu uplivaju. Najčešće bekove. Treći član strašnog napadačkog tandem je Alberto Munaris, no daleko od toga da se u igra Crvene furije svodi samo na pomenuti trozubac.

Bernat Sanauha je zvezda u usponu, centarski duo Rođer Taulj – Migel de Toro radi strašan posao pred protivničkim golom. Otvaraju proctor šuterima i navlače rivale na isključenja, a za širenje igre zadužen je Blaj Maljarah. Levoruki španski šuter donosi dubinu na nezgodnoj strani. Važne karike su i Martin Famera, Mark Larumbe, Serhi Kabanjas i naslednik Danija Lopesa PinedaUnaj Agire. Blesnuo je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, začarao mrežu, a i kada kod peteraca ne može da pročita šutere, uskoči Eduardo Lorio. To je bila dobitna kombinacija u Budimpešti.

Španija je pokrivena na svakoj poziciji sa dva kvalitetna igrača, neće biti lako Srbiji i Crnoj Gori da joj naude.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 25,0.

U padu su balkanske reprezentacije, nisu najbolje podnele smenu generacija. Olimpijski šampion od Tokija čeka na medalju, više nije u prvom redu favorite za medalju. Ali, kada se vreme vrati, brojke su takve da je Srbija poslednji put svetsku medalju uzela pre šest godina u Budimpešti (treće mesto), a zlato pre osam godina u Kazanju. Prolaz grupe nije upitan, međutim, koliko daleko će otići zavisiće i od toga na koga će u nokaut fazi.

Prvo mesto donosi brojne benefite, Delfini će znati na čemu su već posle otvaranja, jer na startu turnira igraju sa Crvenom furijom. Veliki problem za Uroša Stevanovića predstavljaće neizbalansiranost dve strane bazena. Dušana Mandića nema iz dobro znanih razloga, Srbija je na Daleki istok došla bez ijednog levorukog šutera i sa trojicom igrača na desnoj strani bazena koji se u prošlostio nisu naigrali u seniorskoj reprezentaciji. Sa druge strane, tu su Marko Radulović – tokom priprema se nametnuo kao odlična napadačka opcija – Strahinja Rašović, pa i kapiten Nikola Jakšić. Iako po vokaciji bek, više vremena će provesti na spoljnoj poziciji kako bi češće učestvovao u završnici akcija, manje se trošio u odbrani i ne bi došao u problem sa isključenjima.

Mnogo toga zavisiće i od golmana Branislava Mitrovića, te beka Radomira Drašovića i centarskog tandem Nemanja Ubović – Đorđe Lazić. Neophodno je da sve funkcioniše kao švajcarski sat kako bi srpski vaterpolisti mogli da se suprotstave najjači timovima sveta. Medalju sanjaju, prošlost obavezuje da se ona napadne, samo što su danas okolnosti drugačije…

Slično je I sa Crnom Gorom. Ekipa Vladimira Gojkovića takođe prolazi kroz tranzicioni period, nema vrhunskih ostvarenja izvesno vreme i sastav je podmlađen. U Fukuoki, za razliku od Budimpešte, neće biti golman Dejan Lazović, prvi čuvar mreže je Petar Tešanović. No, ta pozicija je najmanji problem. Pokušala je Crna Gora uvozom Kanstantsina Averke da osnaži levu stranu, u neku ruku je u toj nameri i uspela. Đuro Radović je odradio suspenziju, vratio se levoruki šuter u sastav I to je plus za Ajkule. Miroslav Perković bi mogao da bude dominantna figura na dva metra, a golovi sa velike razdaljine trebalo bi da stignu od Alekse Ukropine, Dušana Matkovića, Bogdana Đurđića

Ni Crna Gora, kao ni Srbija, nema problem sa “malima”, protiv Južne Afrike će odraditi posao, ali obema reprezentacijama je preko potrebna pobeda nad glavnim favoritima za medalju, kako bi se nešto promenilo na mentalnom planu i u utakmice ulazili manje stegnuti. Možda do toga dođe baš u Fukuoki, gde ih malo ko vidi u samom vrhu.

SVETSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U FUKUOKI:

GRUPA A

Ponedeljak (17. jul)

02.00: Kazahstan – SAD

03.30: Australija – Grčka

Sreda (19. jul)

10.30: Grčka – Kazahstan

13.30: SAD – Australija

Petak (21. jul)

09.00: SAD – Grčka

10.30: Australija – Kazahstan


GRUPA B

Ponedeljak (17. jul)

05.00: Kanada – Kina

06.30: Francuska – Italija

Sreda (19. jul)

02.00: Italija – Kanada

03.30: Kina – Francuska

Petak (21. jul)

12.00: Kina – Italija

13.30: Francuska – Kanada


GRUPA C

Ponedeljak (17. jul)

09.00. Aregentina – Hrvatska

10.30: Mađarska – Japan

Sreda (19. jul)

05.00: Hrvatska – Mađarska

12.00: Japan – Argentina

Petak (21. jul)

02.00: Hrvatska – Japan

03.30: Mađarska – Argentina


GRUPA D

Ponedeljak (17. jul)

12.00: Crna Gora – Južna Afrika

13.30: Srbija – Španija

Sreda (19. jul)

06.30: Španija – Crna Gora

09.00: Južna Afrika – Srbija

Petak (21. jul)

05.00: Južna Afrika – Španija

06.30: Srbija – Crna Gora



tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija Australijevaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija FrancuskeVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija HrvatskeVaterpolo reprezentacija Italijevaterpolo reprezentacija MađarskeVaterpolo reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaVaterpolo reprezentacija Španijevaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara