Radoslav Filipović (Reuters)
Radoslav Filipović (Reuters)

Selektor Stevanović: Španija ima rutinu, dobila nas na iskustvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.08.24. | 13:51

„Ostale su nam još dve utakmice i moramo obe da pobedimo da bismo bili u četvrtinalu“, podseća strateg Delfina

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Pariza)

Ni najbolje izdanje Srbije nije dovoljno za oduševljenje. Protiv Japana razočaranje, tokom sudara sa Australijancma sramota, a u duelu sa Špancima smo pružili najbolju igru od početka olimpijskog turnira, međutim, poklekli smo i doveli ostanak u Parizu pod veliki upitnik.

Izabrane vesti

Ako nešto može da raduje Delfine posle 11:15 u sudaru sa prvakom Evrope to je način na koji su odgovorili obavezama u bazenu samo dva dana posle beledila u prethodnom kolu Grupe B.

„U situaciji posle neočekivanog poraza od Australije, nije Španija idealna ekipa da se „vadimo“, da steknemo samopouzdanje i da je pobedimo, ali je bitno da smo pokazali karakter“, slegao je ramenima Uroš Stevanović.

Selektor naše reprezentacije izdvojio je detalj koji je prelomio utakmicu u kojoj su naši momci dugo držali priključak.

Izgubili smo meč početkom četvrte četvrtine, pri rezultatu 10:9, imali smo tajm-aut i igrača više, onda smo u sledećem napadu primili gol, a trebalo je drugačlije da odigramo. To je već pitanje iskustva, samopouzdanja i sigurnosti u igri, koje nismo mogli da imamo posle poraza od Australije. Raduje me reakcija na taj poraz“.

Baš zbog njega može da se desi da dvostruki uzastopni olimpijski šampion ostane bez plasmana eliminacioni deo, ali Stevanović potencira psihološki aspekt onoga što se dešavalo između pretposlednje i poslednje utakmice.

„Igrači su reakciju pokazali već u danu posle meča sa Australijom, onda i sutradan na treninu, sve je izgledo valjano, ali ipak Španija ima rutinu i dobila nas je na iskustvo. Ostale su nam još dve utakmice i moramo obe da pobedimo da bismo bili u četvrtinalu“, podseća selektor Srbije.


 


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijePariz 2024Olimpijske igreUroš StevanovićvaterpoloOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara