(©Reuters)
(©Reuters)

Santareli nastavio da rotira: Bejza Ariči zamenila rovitu Zehru Guneš

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.07.24. | 11:09

Odbojkašica Vakifbanka ima problem sa povredom kolena

Selektor Turkinja Danijele Santareli suočava se sa velikim kadrovskim mukama na Olimpijskim igrama u Parizu. Pre samo dva dana je primača servisa Tugbu Šenoglu Ivegin vratio u otadžbinu i pozvao ranije otpisanu Ilkin Ajdin, a sada je zarotirao i srednje blokere – Bejza Ariči zamenila je Zehru Guneš.

Poslednja odluka italijanskog stručnjaka možda i nije toliko iznenađujuća, pošto je već duži vremenski period poznato da Zehra ima problema sa povredom kolena. Njena rovitost traje od ovogodišnjeg takmičenja u Ligi nacija, iako je stručni štab uveravao javnost da su prognoze po pitanju oporavka izuzetno optimistične.

Izabrane vesti

Međutim, prvi treninzi po dolasku u Pariz ukazuju na to da je situacija potpuno drugačija. Dugogodišnja odbojkašica Vakifbanka gotovo da ne učestvuje na zagrevanju sa reprezentativnim drugaricama, dok je u međuvremenu počela da koristi i ortozu.

Strateg aktuelnih evropskih prvakinja ovim manevrom očigledno želi da na premijeri protiv Holandije (ponedeljak, 9.00) računa na maksimalno spremnu Aričijevu i zbog nepovoljnog zdravstvenog biltena preostalih srednjih blokera kao što su Eda Erdem Dundar i Asli Kalač.

Uzdanica Ezačibašija nije bila deo nacionalnog tima koji je prošle sezone osvojio zlatne medalje u Ligi nacija i na šampionatu Starog kontinenta, ali joj se sada ukazala prilika da kao rezervna igračica uskoči na mesto Zehre Guneš i potencijalno zadobije Santarelijevo poverenje.

Piše: Uroš Selenić



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Ženska odbojkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara