Milan Jovanović (©MN Press)
Milan Jovanović (©MN Press)

Jovanović zvezda prelaznog roka: Rat Voše i Partizana za reprezentativca Srbije

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 14:59

Levi bek Metaloplastike na meti bivšeg kluba, ali i ambicioznih crno-belih koji naredne sezone žele da napadnu srpski tron koji više od deceniju brane Novosađani, saznaje Mozzart Sport

Na pomolu buran rukometni prelazni rok ovog leta. Sezona je i dalje u toku, a već kreće vruća pijaca. Super rukometna liga Srbije je iz sezone u sezonu bolja, a naredne bi mogla da bude najjača u poslednjoj deceniji. Jedna od zvezda prelaznog roka biće levi bek Metaloplastike Milan Jovanović.

Momak iz Kruščića ove sezone u dresu Šapčana se vratio na veliku scenu. Nekada jedan od najtalentovanijih svetskih bekova skoro pet godina je pauzirao zbog teške operacije kolena i komplikacija posle operacije. Vratio se rukometu pre godinu i po u Metaloplastici, a u ovom šampionatu je pokazao da i dalje ima veliki potencijal. Selektor Boris Rojević ga je bacio u vatru na početku mandata na klupi Orlova. Bio je najveći dobitak Srbije u ovom baražu sa Španijom. Posebno je briljirao u prvom duelu sa Crvenom furijom u Lalinu. Jovanoviću (rođen 1998. godine) ističe ugovor sa dvostrukim evropskim šampionom narednog meseca, pa će biti zvezda prelaznog roka. Srpski šampion Vojvodina i Partizan poslednjih dana pokušavaju da ga privole u svoje redove, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Jovanović je osim dvomeča sa Španijom odlično odigrao i polufinalnu seriju plej-ofa Super rukometne lige sa Partizanom i bio jedan od najzaslužnijih za prolazak Šapčana u borbu za titulu koja ne stanuje u dvorani Zorka već 36 godina. Imaće šansu levi bek da osvoji šampionsku krunu ove sezone, a onda će biti na slatkim mukama.

Teško će u Šapcu da ga zadrže pored znatno platežnijih Vojvodine i Partizana koji “napada” tržište poslednjih dana i želi da se posle Kupa Srbije i titula naredne sezone vrati u Humsku posle 12 godina. Metaloplastiku posle finala plej-ofa čeka rekonstrukcija tima. Zasad je poznato da će trener Vladan Matić i desni bek Vojislav Brajović da odu u mađarski Čurgo.

19.00: (1,30) Kil (9,00) Rajn Nekar Leven (4,40)

Jovanović je skrenuo pažnju na sebe u dresu Vojvodine. Sa samo 19 godina je bio seniorski reprezentativac Srbije, debitovao na Evropskom prvenstvu 2018. godine. Karijera mu je prekinuta posle teške povrede u crveno-belom dresu Novosađana u meču protiv Partizana na Banjici. Pokidao je prednji ligament kolena. Imao je u džepu četvorogodišnji ugovor sa francuskim Tuluzom. Igrao je samo jednu prvenstvenu utakmicu u šampionatu Galskih petlova. Pehovi su se gomilali. Pre godinu i po je uspeo da se vrati na teren, u januaru 2023. stigao je u Metaloplastiku.

Očekuje se i Partizan i Vojvodina znatno “promešaju” karte ovog leta. Dres Novosađana naredne sezone neće nositi sva trojica pivotmena iz ove, Luka Rogan (Lajpcig), Živan Pešić (Ohrid) i Nemanja Ratković (Partizan). Odlazi i desno krilo Darko Milenković u nemačkog četvrtoligaša Lokomotivu iz Pirne. Zasad je jedini novajlija nekadašnji juniorski reprezentativac Branko Predović iz Gorenje iz Velenja.

Partizan napušta reprezentativac Uroš Kojadinović koji je odlazi u francuski Tuluz kod Danijela Anđelkovića, a očekuju se burno leto u Humskoj. Na pragu crno-belih su Nikola Crnoglavac, Marko Vasić i Nemanja Ratković, dok se pominje još nekoliko stranih rukometaša koji su na meti kluba iz Humske.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------




tagovi

RK PartizanMilan JovanovićRK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara